Super badevand ved vore kyster lige nu, men bad aldrig alene, siger livredderne

KOMMUNEN: De meget høje temperaturer er slut for denne gang, men det danske sommervejr – og ikke mindst badevandet – er stadig lunt og oplagt for aktiviteter på og i vandet. Men vil du ud på en tur på dit nyerhvervede Stand Up Paddle-board, have luftet surfboardet eller prøve at kitesurfe, så tag aldrig alene afsted, lyder den klare opfordring fra TrygFondens kystlivreddere, der er kommet flere vandsportsudøvere til undsætning.

- Vi har hjulpet flere både SUP’er og kitesurfere i land, fordi de er kommet i vanskeligheder og fx har mistet deres board eller knækket deres liner til kiten.

- Nogle prøver at svømme eller padle til land, men der er ofte længere, end de tror, og ofte er der også både strøm og vind til at gøre problemerne endnu værre. Det er især nybegyndere og knap så rutinerede udøvere af aktiviteter på vandet, der bliver overraskede over naturens kræfter – selv i solskinsvejr, fortæller Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

- Tager du på vandet, bør du altid tage ud sammen med andre og ved sejlads i øvrigt tage en vest på. Det gælder uanset dine forudsætninger og erfaringer inden for vandsport, for alle kan få et ildebefindende eller komme galt afsted. Følges du med en makker, er der en til at træde til eller tilkalde hjælp, hvis uheldet er ude. En sidegevinst er, at det også bare er sjovere at dele en god tur på vandet med en kammerat.

Uanset om du tager på vandet alene eller sammen med andre, anbefaler TrygFonden Kystlivredning også, at du altid giver dine nærmeste besked om, hvor du tager hen, og hvornår du forventer at være tilbage.

Den kommende uge vil bl.a. byde på en del pålandsvind ved den danske vestkyst, hvilket giver bølger, strøm og risiko for udstrømning i revlehuller, så bad, hvor der er livreddere, hvis du skulle få lyst til en dukkert.

- Vandet er stadig lunt og lækkert for både børn og voksne, men man skal være opmærksom på de lokale forhold, især ved Vesterhavet, der umiddelbart kan se ufarligt ud, men hvor bølger kan skabe farlige situationer med bl.a. udstrømning i revlehuller. Så vi opfordrer alle til at gå i vandet, hvor vores livreddere kan holde øje med dem imens, siger Michael Iwersen.

- Bader man på en strand uden livreddere er det godt at vide, hvordan man kan spotte et revlehul, og hvordan man kan tackle at blive ført med udstrømning. Det er vigtigt at bevare roen, svømme til siden væk fra revlehullet og tilbage til land med bølgernes hjælp.

TrygFondens kystlivreddere er fortsat til stede på strandene hver dag fra kl. 10-18 frem til og med onsdag den 21. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...