Ny teaterkoncert i august rammer 70’ernes tempofyldte virkelighed op med nedslag i væsentlige lokale hændelser

FREDERIKSHAVN: Sværdslaget om Krudttårnets skæbne i midten af 70´erne er rammehistorien for den store teaterkoncertsatsning i Frederikshavn i slutningen af august.

KRIGEN om VARTEGNET er titlen på dette års teaterkoncert, som er den første af i alt tre, der vil søge at spidde vores fortid, så vi kan genrejse Frederikshavn til en glorværdig fremtid.

Tilbage i 70’erne spidser kampen mellem lokale erhvervsmæssige og politiske interesser omkring Krudttårnet til alt mens livet i Frederikshavns butiksverden fløjter derud af i samme toneart som fløjten på værftet, og med høj puls og cigarføring vælter massive indtægter fra millioner af hel- og halvbeduggede færgegæster ind i kasseapparaterne hver eneste dag.

Publikum kommer til at opleve en refleksiv vild og varm historie om 70’ernes Frederikshavn, dengang byen havde en af Danmarks største fiskerihavne, oplandsbyerne eksploderede med udstykninger og parcelhusbyggerier, og værftet udvidede så meget, at byens gamle fæstning og vartegn, Krudttårnet, måtte vige og afgive sin historiske plads ved vandet gennem hundreder af år, - ja måtte måske endda rives ned og fyldes i et hul et sted.

Den nye forestilling opsættes med i alt 8 spilledatoer ved Krudttårnet i Frederikshavn og fortsætter fortællingen om byen.

Men denne gang gælder det 70’ernes fiskeri- færge- og industriby no. 1 på nordspidsen af Danmark og forestillingen rejser spørgsmålet:

- Står vi måske igen på tærsklen til et nyt erhvervsboom med den historiske strategiske placering ved en af verdens mest trafikerede søveje?

De stærke artister på scenen er igen Jimmy Jørgensen, Caspar Phillipson, norske Live Johansen og svenske Merje Kägu. Musikken og sangene iscenesættes med en omfattende sceneproduktion der gør brug af allernyeste projektionsteknik, så visuelle effekter som film, grafik, fotos, animationer og en stærk lysproduktion, får den røde tråd i Frederikshavns historie til at gå op i en musikalsk og visuel helhed.

Musik og tekster af til den nye teaterkoncert er lavet af Mathias Madsen Munch, Claus Reenberg, Rasmus Madsen Munch og Jan Michael Madsen.

Alle publikummer sidder til forestillingen i polstrede stole i en teateropstilling under det store overdækkende amfiteatertelt, der opbygges ved Krudttårnet.

Der er premiere 22. august.

Læs mere om forestillingen og køb billetter på www.krudttaarnet.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...