Dansk Folkehjælp i Frederikshavn Kommune melder om stor stigning i ansøgertallet

KOMMUNEN: 1. november åbnede Dansk Folkehjælp ansøgningen til årets Julehjælp for fattige og udsatte børnefamilier, og godt midtvejs i ansøgningsrunden har 183 familier i Frederikshavn Kommune søgt økonomisk hjælp til at klare julen.

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til Feriehjælp i sommeren 2020, og derfor har organisationen en trist formodning om, at også ansøgertallet til Julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år.

Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet Julehjælp – heraf 244 familier fra Frederikshavn kommune.

Som Danmarks største formidler af Julehjælp har Dansk Folkehjælp siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark.

Efterspørgslen på Julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

- Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for Julehjælp er til stede.

- Det er en ny hverdag, mange har skulle indstille sig på, og derfor er Julehjælpen ekstremt vigtig i år. Hele 18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt, understreger Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...