16. marts mødes 200 sangere på gymnasiet for at løfte korklangen til nye højder

FREDERIKSHAVN: Frederikshavns DNA er nu klar til at blive vredet, vendt og drejet i noder og massiv korklang.

16. marts inviteres byen nemlig til en let forsinket jubilæumsaktivitet i form af en kæmpe korsangsfest for Frederikshavn – en fest, der rummer både lige stemmer og blandet kor.

- Omdrejningspunktet vil være Tage Mortensen, hvor vi blandt andet har plukket fire sange for blandet kor, som alle korsangere skal deltage i. Tage har skrevet melodierne, Johannes Boolsen ordene – og Per Drud står bag arrangementerne, så kan det næppe være mere frederikshavnsk, siger projektets leder, lektor Birgit Munch, som selv sang i Tage Mortensens pigekor tilbage i slut-60’erne og arbejdede sammen med Tage og Radiopigekoret i mange år med gymnasiets Kammerpigerne.

Bag projektet står Frederikshavn Gymnasium i tæt parløb med en lille sangglad gruppe, der består af Karen Bagge-Nielsen, Hanne Boesen, Birgitte Banke, Jens Kristian Banke og Birgit Munch.

- Vi har forsøgt at samle hele Frederikshavns korunivers og det ser ud til at være lykkedes. I hvert fald vil flere end 175 sangere stå klar i gymnasiets festsal 16. marts kl. 16 - klar til at synge byens pris og underholde med meget forskellig musik fra korlitteraturen, siger Birgit Munch.

Det gælder Bykoret, Seniorkoret, Fladstrandkoret, Mandskoret, Banketten, Nordstjerneskolens kor, Privatskolens kor, korister fra Tage Mortensens Nordjysk Pigekor-generation (1963-1971), Kammerpigerne og Vox Øst.

- Med koncerten vil vi hylde den del af Frederikshavns DNA, som måske ikke så meget har manifesteret sig på virksomhedernes bundlinje, men som har givet byens folk det ugentlige skud musik, der skal til for at have overskuddet til at levere til byens fortsatte udvikling, siger Birgit Munch, der lover at sangen får vinger denne martsdag på vej ind i foråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...