For tredje år i træk lancerer Stena Line velgørenhedskampagnen ”Round Up for Charity” til fordel for organisationen Mercy Ships’ humanitære arbejde i nogle af verdens fattigste lande.

Gennem hele oktober har gæsterne på Stena Lines skibe mulighed for at ”runde deres køb op”. Målet er mindst at fordoble sidste års donation.

Stena Line lancerer i dag kampagnen ”Round Up for Charity” på alle rederiets 37 skibe i Europa. Kampagnen giver passagerer om bord på Stena Lines skibe muligheden for at ”runde beløbet op” ved hvert køb i restauranter, barer og butikker i hele oktober. Stena Line vil derefter runde det indsamlede beløb op til et helt beløb, der går ubeskåret til Mercy Ships’ vigtige arbejde om at tilbyde gratis sundhedsydelser i nogle af verdens fattigste lande.

”I oktober rejser mere end en halv million mennesker med Stena Line over hele Europa, og hvis alle donerer en eller et par kroner, så når vi let dette års mål om mindst at fordoble sidste års donation på 140.000 danske kroner,” siger Erik Lewenhaupt, Bæredygtighed - og Kommunikationschef hos Stena Line.

Mercy Ships’ hospitalsskib Africa Mercy har befundet sig uden for Dakar i Senegal siden august, og hver indsamlet krone gør en stor forskel på stedet. For omkring 1.000 danske kroner kan Mercy Ships ved en simpel øjenoperation give synet tilbage til en person. I alt har Mercy Ships gennemført næsten 50.000 øjenoperationer siden starten i 1976.

En af dem, der har genvundet synet, er Monique fra Cameroun. Hun mistede gradvist synet og var helt blind i en alder af seks år, hvilket blandt andet førte til, at hun ikke kunne gå i skole. Da hun var ni år gammel, ændrede hendes liv sig på 20 minutter ved en simpel øjenoperation om bord på Africa Mercy, der gav hende synet igen. Efterfølgende kunne hun vende tilbage til skolen og til en lysere fremtid i mere end én forstand.

Velgørenhedsorganisationen Mercy Ships og Stena Line indledte samarbejdet i 2017 og har siden gennemført adskillige donationskampagner om bord på Stena Lines skibe og indsamlet mere end 240.000 danske kroner i alt.

Stena Line har også igangsat et frivillighedsprogram, hvor ansatte har mulighed for at ansøge om frivilligt arbejde ombord på Africa Mercy i to til seks måneder. De frivillige er garanteret orlov og virksomheden er ansvarlig for rejseomkostninger og vaccinationer.

”Samarbejdet med Mercy Ships er en vigtig del af Stena Lines arbejde med social bæredygtighed og noget, der engagerer alle – fra topledelse til vores medarbejdere om bord, men også vores gæster og partnere, hvilket vi er stolte af,” siger Erik Lewenhaupt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...