Cykelklubben tager hul på en ny sæson

FREDERIKSHAVN: Lørdag d. 23. marts kl. 10 mødes mange ligesindede cykelmotionister foran FFK-centret på Flade Engvej. Her bydes der velkommen, til nye og gamle medlemmer og folk der bare har lyst til at kigge forbi. Der er planlagt et par korte fællesruter, hvor alle kan være med.

Efter cykelturen vil der være let forplejning og tid til hyggesnak.

- Har du længe tænkt på, at det kunne være sjovt at prøve at køre racercykel sammen med andre, er det nu du har muligheden. Vi inddeler i forskellige hold alt efter tempo på træningsturene, udtaler formand i NBC Hanne Lauritsen.

Flerer fællestræninger

Når standerhejsningen er markeret, starter cykelsæsonen for alvor op. Flere af klubbens medlemmer cykler hele året, nogle på landevejen på vinterracer, andre supplerer med MTB samt spinning i FFK hallen, eller de træner hjemme på hometrainer/ Bkool på egen racercykel. Men efter standerhejsningen kører vi alle på landevejen - forhåbentlig i sol og tørre veje!

- Vi hører tit om klubben, at nye ikke tør møde op, fordi de tror vi kører for stærkt. Men her i starten af året er vi så mange, at vi ofte kan dele ind i 3 - 4 hold. Så der er altid et hold der passer. Og så er det ikke kun en klub for gamle mænd i lycra – unge og kvinder (unge som gamle) er mere end velkomne, fortæller den begejstrede motionscyklist og formand Hanne Lauritsen.

Hold for unge og nye cyklister

I år er det fx planen at prøve at starte et ungdomshold op. Det bliver nok om onsdagen, de kommer til at træne. Så går du og savner andre unge at cykle med, så hold øje med klubbens hjemmeside Vi skriver her, hvornår det starter op.

Desuden bliver der i år et hold 4 for dem, der er helt nye på cykel. Her køres ikke så langt og ikke så hurtigt, som på de andre hold. Hold 4 kører fortrinsvis tirsdag og lørdag. Men mød op og hør om muligheden, hvis du er helt ny.

Det sociale

Det handler om cyklen. Men det handler også om fællesskab. Derfor arrangerer vi også klubturer, som fx i år, hvor den går til Mallorca. En forlænget weekend på tre dage bliver det også til, og 3-4 lange lørdage i løbet af sæsonen, hvor vi spiser frokost undervejs og hvor alle, der har mod på at prøve en længere tur, kan være med.

Det bedste cykelterræn

Du vil opleve en god stemning og en hel fantastisk natur. Vi bor i noget af det smukkeste og bedste cykelterræn for racercykler, man overhovedet kan forestille sig. Vi har meget stor variation – fra flade lige strækninger, hvor man nyder effekten af at køre i flok, til alle de bakker du overhovedet kan drømme om. Eller hvad med en hyggelig tur til Skiveren med kaffe i kanten af klitten, inden turen går hjemad. Vi har alle de muligheder, vi kan drømme om i denne del af landet. Ret adgang til landskabet lige uden for døren og uden alt for meget trafik!

Rødspætteløbet i maj

NBC afholder igen i år det populære Rødspættecykelløb søndag d. 26. maj. Starten går fra Uggerhøj Biler og der vil være 2 ruter i det kuperede terræn sydvest for byen på henholdsvis 60 km og 100 km.

Så i disse tider, hvor Tour de France er lige om hjørnet her i Danmark, er det bare at komme op på cyklen og få vind i håret. Og du skal med!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...