24-timers velgørenhedsarrangement med fokus på kræftsagen - på Knivholt 24.-25. august

FREDERIKSHAVN: En række frivillige i Frederikshavn har været med i Stafet for Livet siden 2009, og i år er de klar til den elvte sæson.

Som tidligere år foregår det på Knivholt sidste weekend i august, den 24.-25.

Årets tema er ”Sammen for liv uden kræft”, og sammenholdet og fællesskabet er det altafgørende i 24-timers støttearrangementet, hvor deltagerne sætter fokus på kræftsagen og samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Overskuddet går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

De arrangerende lokalforeninger beholder selv 10 procent til lokalt kræftramte og deres pårørende, dog maksimalt 50.000 kr.

Vokseværk i Frederikshavn

I Frederikshavn har deltagerantallet og overskuddet fulgt en stort set opadgående kurve år for år siden starten i 2009, hvor de 92 deltagere fordelt på 15 hold gik og løb sig til et overskud på 130.000 kr.

Sidste år var deltagerantallet steget til 739 fordelt på 32 hold, og Stafetten i Frederikshavn leverede et overskud på 517.000 kr.

- Vi er meget privilegeret med rigtig mange trofaste sponsorer og store opbakning fra lokalsamfundet, siger Henny Vad, der er økonomisk tovholder i styregruppen bag Stafet for Livet Frederikshavn.

Alle, der stiller et hold, er med til at vise, at ingen skal kæmpe alene mod kræft – og at vi er stærkere, hvis vi står sammen. Derfor samles familie, venner, kolleger, foreningskammerater og andre til Stafet for Livet.

Deltagerne går, løber eller, hvad de ellers finder på. Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv indsats for at bekæmpe kræft.

Hvert hold skal hele tiden have mindst én deltager i gang under hele stafetten. Prisen for at deltage i stafetten er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn og unge under 18 år.

Startede i USA

Historien om Stafet for Livet startede i 1985, hvor den amerikanske kræftlæge Gordy Klatt lånte det lokale atletikstadion i byen Tacoma i det vestlige USA.

Gordy Klatt løb selv i 24 timer på banen, og undervejs donerede hans venner, patienter og samarbejdspartnere penge for at løbe med ham. Arrangementet blev startskuddet til Stafet for Livet, der i dag foregår over det meste af verden med i alt omkring fire millioner deltagere.

Gody Klatt døde i august 2014 af hjerteproblemer som følge af hans kræftsygdom. Han blev 71 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...