Tager de små veje rundt i Vendsyssel

KOMMUNEN: To MX-5 ejere på ferie i Skagen har de seneste tre år i juli arrangeret en svingtur for MX-5 klubbens medlemmer fra Sæby til Skagen på små kurverige veje, og denne tradition fortsætter i 2019, men med ny turledelse.

Turledere er i år Ole Friederich, Nibe og Poul Birk, Hald Ege.

I år ender turen ikke som de foregående år med samlet parkering på Skagen Havn, men i Ørnereservatet i Tuen.

“Svingturen” finder sted lørdag 27. juli med start på Sæby Havn kl. 9.30 og stop på bl.a. Bangsbo Fort ved Frederikshavn, hvorfra der er en imponerende udsigt over Frederikshavn, Sæby og i klart vejr til Læsø og Skagen.

Så videre over Ravnshøj mod Kvissel, Tolne Bakker og Mosbjerg på små kurverige og bakkede veje.

Derefter ned på den flade hævede havbund, og der fortsættes mod Vendsyssels højeste “bjerge” Hellehøj og Tornby Bjerge og så over Tversted Strand og kaffepausen holdes på Skiveren Strand.

Senere er der frokost-buffet for alle 50 deltagere i den nyåbnede restaurant på Hotel Hvide Klit i Bunken.

Efter frokosten køres gennem klitheden forbi Råbjerg Kirke og samlet parkering på Ørnereservatet før ørnenes flyveopvisning kl. 15.00.

Efter at have overværet ørnene, er der mulighed for at se den informative udstilling på stedet, ligesom der er café, kiosk og toiletter på stedet.

Turen forventes afsluttet ved 16,30´tiden..og så vil flere biler sikkert fortsætte til Skagen, Grenen, Råbjerg Mile.

Turen er for MX-5 klubbens medlemmer, og der er tilmeldt 25 sportsvogne, så der er fyldt op, da deltagerantallet er begrænset til 25 biler.

I øvrigt kommer deltagerne fra det jysk/fynske område, så mange tager en overnatning i forbindelse med “svingturen”, og fredag aften spises der middag for de overnattende i Golfklubben Hvide Klits cafe.

Her er der P-plads til bilerne, og der er mange tilmeldt spisningen.

Alle fire modeller MX-5 modeller NA, NB, NC og ND er repræsenteret på turen, så der bliver nogle velholdte sportsvogne at kigge på, hvor af enkelte snart opnår veteranbils-status.

MX-5 sportsvognen er verdens mest solgte sportsvogn, med over 1 million solgte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...