Multimusiktalentet Willy Egmose besøger Sognehuset i Ravnshøj

RAVNSHØJ: Sognehuset i Ravnshøj får besøg af den multimusikalske organist Willy Egmose tirsdag 19. marts 2019 klokken 19.

Willy Egmose født i 1944 i Snøde på Langeland og var blind fra fødslen.

Fra 1948 ophold på Blindeinstituttet på Refsnæs ved Kalundborg, hvor han modtog sin første musikundervisning sammen med de første syv skoleår. Fra 1958 ophold på Statens Institut for Blinde og Svagsynede i København, hvor han gik i 8.-9. klasse, samtidig med at musikundervisningen fortsatte indtil 1967, hvor han tog kirkemusikalsk embedseksamen - organisteksamen.

Fra 1968 ansat som organist ved Skjern kirke. Fra 1975 til 1976 ansat som organist ved Billund og Grene kirker, hvorefter han vendte tilbage til Skjern kirke. I 1977 oprettede han Skjern Kirkekor, som han har været dirigent for lige siden. I juni 2014 stoppede han som fastansat organist, men leder fortsat koret og er fast afløser for Thomas Bach Madsen, kirkens nuværende organist.

Jazzmusikken fylder meget

Da Willy Egmose studerede til organist, var han sideløbende aktiv jazzmusiker, og da han havde været ansat ved Skjern kirke i nogle år, begyndte han at lade de to verdener mødes til gavn for begge - gennem musikken, sit korarbejde og siden også fællessangen. Han benytter elementer fra jazz og anden rytmisk musik, men lægger samtidig vægt på at bevare kontakten med de kirkemusikalske rødder. I de senere år har desuden den stærke, nordiske folketone været en inspirationskilde.

Mange jern i ilden

Sammen med og ved siden af organistjobbet har han haft et utal af andre job og opgaver.

Han var fast akkompagnatør for Skjern Pigekor fra 1968 og korleder fra 1987 til 2004. Koret lavede masser af koncerter, rejste til udlandet ca. hvert andet år, foretog indspilninger, deltog i Sangerdyst fra Kyst til Kyst med fine resultater, optrådte i radio og TV.

Helt fra 1968 har han arbejdet som pianostemmer i Vestjylland og tog stemmerprøve i 1970.

Han genoptog sin jazzaktivitet fra 1969 med egen trio og fast medlemskab af kvintetten West Coast Jazzmen. Han har med Willy Egmose Trio turneret i ind- og udland, lavet indspilninger og optrådt i radio og TV.

Fra 1986 kastede han sig over komposition af melodier til nye salmetekster af diverse forfattere.

Han var initiativtager og med i redaktionen for Salmer og sange i skole og kirke, som udkom i 2000 og i 2010, Salmer og sange i skole og kirke 2.

Willy Egmose har gennem årene modtaget en del hædersbevisninger. Så med disse oplysninger er der god grund til at komme og opleve denne spændende person.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...