Frederikshavn Havn opnåede i 2018 et resultat på 15,3 mio. kr. ud af en omsætning på 60 mio. kr.

FREDERIKSHAVN: Med et stærkt resultat og med tilgangen af flere nye, store virksomheder går Frederikshavn havn en spændende fremtid i møde.

Strategien, som bestyrelsen lagde i 2016 frem mod 2021, bar i 2018 frugt.

Det kan aflæses af havnens årsresultat som gav hele 15,3 millioner på bundlinjen ud af en omsætning på 60 millioner.

Adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen, er stolt over endnu et positivt årsresultat – ikke mindst på baggrund af den arbejdsindsats, der ligger bag, og de planer havnen har for fremtiden.

”Det er en meget tilfredsstillende udvikling, vi har set med udlejningen af samtlige baglandsarealer. Det beviser, at vi strategisk gjorde det rigtige med havneudvidelsen i Frederikshavn, hvor vi budgetterede med fuld aktivitet fra 2021.

- Med de indgåede kontrakter, vi har nu, er vi faktisk i mål omkring de strategiske målsætninger, vi har sat, for både volumen og økonomi, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Frederikshavn Havn har i de senere år for alvor meldt sig på banen som en seriøs national og international spiller inden for de maritime og mange tilstødende erhverv. D

et er derfor en tilfreds bestyrelse, der kan se tilbage på endnu et godt år.

- Vores fornemme resultater i 2016, 2017 og 2018 er et godt afsæt til årene 2019 og 2020, hvor vi forventer lavere resultater. Årsagen er, at aktiviteterne i havneudvidelsen først for alvor går i gang i slutningen af 2020, da der vil være en periode, hvor virksomhederne, som har lejet arealerne, er i gang med at klargøre dem.

- Vi bygger desuden stadig på 2. etape, som forventes færdig i 3. kvartal 2019. Vi vil derfor først se den fulde effekt af havneudvidelsen fra 2021, siger bestyrelsesformand, Bo Uggerhøj.

Det er stærke spillere fra både ind- og udland, som havnen har fået ind som nye kunder, samtidig med at der arbejder målrettet med nogle spændende projekter med eksisterende kunder.

- Vi glæder os til i fremtiden at kunne fortælle om flere spændende aktiviteter inden for den cirkulære økonomi, siger Mikkel Seedorff Sørensen og tilføjer:

- Når vi er i fuld drift i 2021, vil vi være en af de største recyclinghavne i Europa.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...