Aalbæk havn - en perle på østkysten

SKAGEN ONSDAG har spurgt en række lokale mennesker, om hvilket sted, de altid viser deres gæster. I denne uge er det Joan Rasmussen:

Jeg bor i Ålbæk, syd for Skagen, og jeg synes ofte at Ålbæk er en overset perle, en lille by man kører igennem på vej til Skagen.

Men mine gæster elsker at være her, her er smukt, højt til himlen og med både skov og strand indenfor en kort afstand.

En af de ture jeg altid tager med mine gæster, er en tur ned til vores hyggelige havn. Her er smukt og roligt. Man kan se fiskerne i arbejde, hvis man kommer om formiddagen, og man kan se dem sidde i skurvogne og nyde en fyraftens øl og drøfte livet om eftermiddagen.

Vi går altid en runde og kigger ud over molen og havet. Måske er vi heldige at se en lystsejler sejle ind i havnen og vi kan se en lille fiskekutter med mågerne cirklede omkring sig.

Vores havn har meget at byde på, man kan nyde en is eller spise sammen dernede. Der er brugte bøger man kan købe og der er galleri hvis man vil se på blandet andet maritim kunst. Der er en særlig stemning på havnen, som skal opleves.

Og vejen hjem går så igennem vores hyggelige by og trænger man til et lille stop så er det også muligt at nyde en bette øl og kigge ud på trafikken.

Joan Rasmussen, Aalbæk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...