Informationsdag og minimesse for ejere af sommerhuse var populær

FREDERIKSHAVN: Godt 200 ejere af feriehuse langs østkysten fra Skagen til Dokkedal havde taget imod Aalborg, Brønderslev og Frederikshavn Kommuners samt Nordjyske Feriehus Netværks invitation til informationsmøde og minimesse lørdag 13. april i Sæby Fritidscenter.

I tre timer kunne sommerhusejerne med interesse for udlejning lytte til en række inspirerende og oplysende indlæg fra Mariendal Elteknik om, hvilke gevinster der kan opnås ved installation af varmepumper.

Feriehusudlejernes Brancheforening havde fokus på feriehusudlejningens store betydning for samfundsøkonomien. Størst interesse havde hvilke initiativer på klima energioptimering og affaldsløsninger kommunerne i samarbejde hver enkelt bruger kunne bidrage med.

Revisionsfirmaet BDO gav en grundig vejledning i alle de økonomiske aspekter og muligheder der fandtes ved udlejning, herunder håndværkerfradraget.

Endelig var der et indlæg fra Helberg Design, der kom med kreative ideer til indretning af sommerhuset.

Turisthus Nords direktør René Zeeberg oplyser, at interessen for at holde ferie i danske sommerhuse overstiger langt de huse, som det i dag er muligt at leje.

I Frederikshavn Kommune er der registreret 4.486 sommerhuse. Heraf udlejes 1.250 der genererer 368.143 overnatninger. Det er således kun hvert fjerde sommerhus der lejes ud.

- Vi håber med en god information om alle de økonomiske ”gulerødder” der findes for at leje ud, at kunne hæve udlejningsprocenten, lød det.

- Selv om Frederikshavn Kommune er den 6. største turistkommune, ser vi fortsat et stort potentiale i flere udlejede sommerhussenge.

Sommerhusovernatninger udgør næsten en tredjedel af alle overnatningsformer, hvor cirka 40 % kommer fra Tyskland.

På minimessen kunne publikum besøge: Pool Nord, NSS- Miljø, Expert Ålbæk, Jysk Tæppe og Møbelrens, KT Elektric Nord / Sæby, Vølund varmepumper, TV-center Dronninglund og feriehusudlejningsfirmaerne Novasol, Dan Center, Feriepartner og Sol & Stand samt Toppen af Danmark - Ferie.

René Zeeberg oplyser efterfølgende, at mødet havde været en succes målt på en række nye ejere, der udtrykte interesse og flere indgik aftaler for at leje deres feriebolig ud.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...