Der skal blandt andet laves en kæmpestor solskive i den nye belægning

SKAGEN: Entreprenørfirmaet Trigon er nu gået i gang med at renovere Solnedgangspladsen på vegne af Frederikshavn Kommune.

Det oplyser ingeniør Johnny Andersen Elley fra kommunens afdeling, Center for Park og Vej. Kommunen samarbejder tæt med Grundejerforeningen Gl. Skagen, der blandt har søgt midler fra fonde.

Kommunen har ventet på, at kystsikringen i Gl. Skagen skulle være gennemført, så den nye Solnedgangsplads var beskyttet mod bølgerne. Lige nu er pladsen afspærret. Der skal blandt andet støbes så man blandt andet kan etablere en solskive på 1,95 m i diameter.

- Projektet skal være færdigt i starten af juni, og den er planen, at indvie den nye Solnedgangsplads 23. juni altså Sankt Hans Aften, fortæller Johnny Andersen Elley. Indvielsesarrangementet bliver til i et samarbejde med den lokale grundejerforening i Gl. Skagen og Frederikshavn Kommune, og det endelige program er lige på trapperne.

Renoveringen af pladsen har et samlet budget på 9.8 millioner kroner og finansierer blandt andet gennemførslen af en arkitektkonkurrence.

Vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggjort tilbage i februar 2016 og var Kristine Jensens Tegnestue i samarbejde med billedhugger Ingvar Cronhammar sejren med projektet ”Nebensonne”, på dansk bisol.

Hovedelementet i vinderprojektet er nemlig en cirkelformet plade med et kompas. Pladen skal ligge i forlængelse af vejen Solnedgangen og bliver af rå beton. Den rå overflade bliver brudt af små cirkler af lys, højglanspoleret granit. Dommerkomiteen valgte enstemmigt Nebensonne og har lagt vægt på projektets simple udtryk. Foruden betonpladen indeholder vinderprojektet en ny klitrække, som bliver nabo til betonpladen. De nye klitter har på siden siddepladser samt cykelstativer.

Renoveringen af Solnedgangspladsen har fået midler fra Inge og Asker Larsens fond, ENV-fonden samt Realdania, der støtter projektet gennem deres ”Stedet tæller” pulje. Frederikshavn Kommune bidrager med to millioner kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...