FREDERIKSHAVN: For over 7 måneder siden, da landet lukkede ned sad Lene Bang Østergaard, der ejer OK-tanken på Gl. Skagensvej, i et fly på vej hjem fra ferie.

De ansatte på tanken, ringede febrilsk til hende og fortalte at der var helt dødt og slet ingen kunder.

Hun beroligede dem og fortalte at hun snart var hjemme, og så måtte de finde ud af noget.

- Vi kunne jo ikke bare sidde stille og vente på at der måske kom nogen kunder.

- Hvis ikke kunderne kunne komme til os, måtte vi komme til dem.

- Så vi tilbød på Facebook at vi kunne bringe varer ud til folk, og samtidig lavede vi et samarbejde med Menu på H.C Ørstedsvej om levering af dagligvarer og dagens ret.

Og det gik helt amok.

- Vi blev fuldstændig væltet med henvendelser.

- Vi var oppe på 70 leverancer en morgen, og det var ikke kun i Frederikshavn.

- Det var også i Skærum, Gærum og Sæby, så det tog lang tid at bringe varerne ud.

- Vi måtte trække på hjælp fra venner og familier, og på et tidspunkt havde vi otte biler afsted med varer.

- Det var især tobak, morgenbrød, dagens ret og slik vi kørte med.

- En af dagene havde vi 60 ordrer på franskbrød med lun leverpostej, så vi havde virkelig travlt i butikken.

- På Facebook fik vi masser af tilkendegivelser og likes. Og det gav også mange kunder på tanken. Folk ville gerne støtte vores projekt fortæller Lene.

Lene er fra en stor familie med syv søskende, og mange af dem og deres børn tilbød at hjælpe med det store logistik- og udbringningsarbejde.

Hendes storesøster Laila Bang, som til daglig er ansat hos Knud E, tilbød også sin hjælp og hun har været trofast hjælper siden.

Hver morgen, hele ugen mødes hende og Lene på tanken kl. 06.30 for at pakke og gøre dagens leverancer klar.

- Det har været virkelig sjovt og det har bragt os tættere sammen som søskende, og så bliver man helt høj af alle de søde beskeder og kommentarer vi får når vi kommer ud med varerne.

- Nu har vi ikke så mange udbringninger hver dag, men vi kan mærke at det betyder meget for vores faste kunder at de lige får en kort snak med os, og vi kan også holde lidt øje med om de er ok.

- Så vi fortsætter med vores service, for vi kan ikke få os til at stoppe igen. Det har vi ikke hjerte til fortæller Laila, som bliver tydeligt begejstret når hun fortæller om projektet.

Lene lægger ikke skjul på at det selvfølgelig også har været med til at holde hjulene i gang på OK-tanken i den svære tid.

- Vores ide og den støtte vi har fået fra omverdenen, har også været med til at jeg har kunnet beholde mit fantastiske personale her på tanken.

- De har ydet en helt ekstraordinær indsats, og da der var mest travlt, gav de den en ekstra skalle og mødte tidligt ind, for at gøre brød klar hver morgen.

- Vi har sammen bevist, at det kan betale sig at tænke lidt ud af boksen, i stedet for at lægge sig fladt ned fortæller Lene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...