TREND: Antallet af søgninger på opskrifter som hindbærsnitter, kanelsnurrer og jordbærtærte er steget med over 300 procent de senste uger. Søgninger på sunde opskrifter er derimod faldet

Er der noget, vi danskere er kendte for, så er det at hygge os, og med hygge følger ofte snacks og lækkerier til den søde tand. Og selvom nedlukning og social distancering nu har sat en stopper for de større, festlige begivenheder, har vi bestemt ikke glemt at hygge om os selv og hinanden i de danske hjem.

De seneste tal fra Karoline Køkkens opskriftsdatabase, der månedligt besøges af to millioner gæster, viser tværtimod, at vi er langt mere sukkerglade under nedlukningen, end vi normalt er. Antallet af søgninger på opskrifter som kanelsnurrer, jordbærtærte og hindbærsnitter, er nemlig steget med henholdsvis 600, 500 og 300 procent over de sidste seks uger. Og søgningerne på koldskål er steget med hele 859 procent.

Til gengæld har der været et fald i antallet af søgninger på temaer som sund mad, gæstemad og madpakker. Det er et naturligt resultat af nedlukningen, hvor vores vaner er ændrede, mener leder af Karolines Køkken, Tove Færch. Derfor forventer hun også, at faldet i søgningerne kun er midlertidigt og vil udligne sig igen.

- Nu da Danmark så småt er begyndt at genåbne, vil der højst sandsynligt ikke gå lang tid, før vi igen ser normal trafik på madpakkesøgninger, sund hverdagsmad og på sigt også gæstemad, siger hun.

Opskrifter med mere trafik end normalt

Koldskål: Stigning på 859 procent

Kanelsnurrer: Stigning på 692 procent

Jordbærtærte: Stigning på 587 procent

Citronmåne: Stigning på 412 procent

Kanelsnegle: Stigning på 357 procent

Hindbærsnitter: Stigning med 339 procent

Sider med mindre trafik end normalt

Gæstemad: fald på 75 procent

Påskefrokost: fald på 61 procent

Madpakker: fald på 44 procent

Sundt og nemt: fald på 27 procent

Salater: fald på 22 procent

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...