Frederikshavn har værtskabet for Dansk Forening for ældre Lystfartøjers sommerstævne

FREDERIKSHAVN: Dansk Forening for ældre Lystfartøjer kommer til Frederikshavn.

Frederikshavn Træskibslaug har i samarbejde med Frederikshavn Bedding, påtaget sig opgaven at holde det årlige Sommerstævne i regi af foreningen.

Sommerstævnet vil blive holdt i Fiskerihavnen på Frederikshavn Havn fra 11. juli til 14 juli.

Ved et sådant sommerstævne samles normalt mellem 30 og 50 gamle klassiske lystfartøjer, som alle viser deres flotte højlakerede skrog frem for et stort publikum, som disse stævner altid tiltrækker, siger tovholderen for arrangementet Birger Bredkjær Pedersen fra Træskibslauget.

I de seneste år har Frederikshavn Træskibslaug deltaget med flere skibe i byer som, Svanemøllen – Ebeltoft – Svendborg, hvor det også er blevet til flere præmier og anerkendelser, som så er sejlet med hjem til Frederikshavn.

Af aktiviteter i stævnedagene, kan nævnes den klassiske kapsejlads for sejlbådene,

Denne kapsejlads vil foregå om lørdagen ude ved Frederikshavn Marina og kan følges fra molen.

Om lørdagen vil der også blive arrangeret motorbådstur til Hirsholmene, rettet særligt mod dem, som ikke deltager i kapsejladserne.

- Vi forventer at der arrangeres en guidet byrundtur om fredagen, hvor bl.a. Krudttårnet, Kanonerne og Pikkerbakken skal besøges, for at nyde udsigten over byen og det nye havnebyggeri, siger Birger Bredkjær Pedersen.

Der er nedsat en 4 mands jury, som vil gå rundt og bedømme alle tilmeldte skibe.

De vil primært koncentrere sig om skibets stand og vedligehold, samt for manges vedkommende resultaterne af et større renoveringsprojekt.

Alle disse resultater samles og vurderes, således at man til gallaaftenen om lørdagen kan uddele de fine præmier og diplomer. Hele sommerstævnet begynder officielt torsdag 11. juli kl. 16, med åbningstaler og ”Moleøl” til besætningerne efter standerhejsningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...