1. marts var det præcis 10 år siden, at Dorte og Lotte Carlsen overtog butikken og blev kendt som ”de unge slagtere”.

FREDERIKSHAVN: Fredag var en festdag på Suensonsvej, hvor søstrene Dorte og Lotte Carlsen både kunne fejre 10 års jubilæum, og samtidig officielt genåbne slagterbutikken efter en omfattende renovering.

Udover jubilæumstilbud var der kaffe og rundstykker i morgensolen til de fremmødte, hvor borgmester Birgit Hansen klippede den røde snor.

Men inden da, var der tale til jubilarerne:

- Det er jo et varieret job at være borgmester - men sådan at starte dagen med at stå på en rød kasse, se en rød løber, og skulle klippe en rød snor - det kan jeg jo godt lide. I to er et billede på det, vi er i kommunen her. Håndværkere, erhvervsuddannede, butiksejere, og så er I endda i familie. I har en butik, som mange taler om og holder af, og på trods af, at kødbranchen kan være under pres, når folk spiser mindre kød nu til dags - så skal det kød jo netop være af god kvalitet, og det er noget jeg ved I går op i, sagde Birgit Hansen blandt andet.

De unge slagtere

Og det er netop også et af butikkens fornemste mål:

- Vi går op i, at lave god, gammeldags mad uden unødvendige tilsætningsstoffer. Men også både at bevare et gammeldags håndværk, samt helt nye måder at lave tingene på, fortæller Dorte Carlsen.

Sammen med sin søster Lotte overtog hun butikken 1. marts 2009. Dengang var de henholdsvis blot 18 og 21 år gamle, og de blev da også kendt som ”de unge slagtere”.

- Vi overtog lige midt i finanskrisen med Stein Bagger og alt det der, så det var nærmest umuligt at låne penge på det tidspunkt. Men vi fik hjælp af vores forældre, som altid har lært os at arbejde, erindrer Dorte Carlsen.

Hende og Lotte er vokset op i Faurholt, og har da også arbejdet siden de var 13 år. De voksede tillige op med slagtning af dyr som noget af det mest naturlige. Naboen havde nemlig svin, og det var med til at give en god ide.

- Jeg kan huske, at jeg sagde til slagteren, som slagtede inde hos naboen, at jeg ville være slagter, når jeg blev stor, fortæller Dorte.

Hun står for den daglige drift af slagterafdelingen, rygning og forarbejdning af spegepølser, og andet pølsemageri samt udbringning af varer.

Lotte forestår den daglige drift af delikatessen samt udvikling af nye menuer ud af huset. Derudover passer hun kontor og papirarbejde på kontoret.

Tid til en snak

Fredag formiddag var der sort af kunder i butikken. Ja faktisk strakte køen sig efter den officielle genåbning til udenfor vinduerne.

Og netop kunderne har søstrene et ret personligt forhold til.

- Vi kender de fleste, og det betyder alt for os med en personlig kundepleje. Vi har altid tid til en snak, og bringer også gerne ud til vores ældre kunder, der måske ikke er så mobile længere, siger Dorte Carlsen, og fortæller i samme åndedrag en sød anekdote om, hvordan hende og Lotte for cirka fem år siden under en snestorm pakkede kælken med kød, og travede til Abildparken, så de ældre kunne få deres mad.

Tilbage i den renoverede forretning, som har fået helt nye diske, nye akustiklofter, en ny vinafdeling og i det hele taget er blevet shinet grundigt op, er der indkaldt forstærkning for at hjælpe med at ekspedere på denne jubilæumsdag.

Til daglig er der udover Dorte og Lotte ansat en svend - Kristina, og Mikkel som er elev. Dertil er der fem ungearbejdere, som hjælper med rengøring og opvask. Og så har man indtil videre også udlært tre slagter-elever.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...