Gå mørket i møde med musik og oplæsning i aften

FREDERIKSHAVN: Det elektriske lys på biblioteket vil blive dæmpet og man inviteres til at komme med indenfor og lytte til oplæsningen af årets tekst i skæret fra de dæmpede lys.

Det sker når Bibilioteket kalder til skumringstime på Frederikshavn Bibliotek mandag 11. november klokken 19.

Årets tekst er ”Babettes Gæstebud”, af Karen Blixen, der vil blive læst højt af Rikke Gadensgaard, som er lektor i dansk og engelsk på Nørresundby Gymnasium.

Babettes Gæstebud er skrevet i 1950’erne, men historien er på mange måder tidløs.

Som læser møder vi Babette, der i 1870’erne er flygtet fra Frankrig og nu lever som kokkepige i en fattig menighed langt oppe i Norge. Babette har imidlertid en fortid som gourmetkok på en ekstravagant fransk restaurant, og da hun en dag vinder 10.000 franc i lotteriet, beslutter hun at bruge sin gevinst på at tilberede et guddommeligt måltid for de nordnorske bønder.

I 1987 blev Babettes Gæstebud filmatiseret af Gabriel Axel, og filmen blev den første danske film til at vinde en Oscar.

Musik og oplæsning

Aftenen fortsætter med en koncert med Tina Gillberg og Morten Nordheim. Tina Gillberg og Morten Nordheim er fra Sverige og Norge, men bor i dag begge i Frederikshavn. Der er gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...