Onsdag rundede skraldekonflikten en uge. Og nu kommer den i byrådet

FREDERIKSHAVN KOMMUNE: Heller ikke onsdag blev der tømt skrald i kommunen.

- Vi havde onsdag morgen indkaldt fællestillidsrepræsentant ved Remondis Lars Pedersen med til det faglige morgenmøde, for at se om han kunne hjælpe med at få løst op på den fastlåste situation. Han fortalte lidt om muligheder og konsekvenser hvis konflikten fortsætter. Men på trods af de mørke skyer fællestillidsrepræsentanten tegnede, var meldingen klokkeklar. Fuld enighed om at lade bilerne stå, oplyser faglig sekretær hos 3F Frederikshavn Per Thorup.

Per Thorup har endnu engang talt med Remondis for at forsøge at få et møde i stand, men de henviser til, at DI siger nej til at forhandle, så lang tid der ikke arbejdes, så de vil ikke mødes.

Konflikten i byrådet

SF’s byrådsmedlem Christina Lykke har sat skraldemandskonflikten på dagsordenen, når byrådet mødes 22. maj.

- Det har længe undret os i SF, hvorfor den konflikt ikke kan få en ende, så borgernes affald kan blive afhentet, siger Christina Lykke.

- Hvorfor kan Remondis ikke imødekomme renovationsarbejdernes ønske om en forhandling? Hvorfor møder firmaet gang på gang ikke op til de møder, som renovationsmedarbejderne og deres fagforening har indkaldt dem til, så problemerne med arbejdstiden, arbejdsbyrden og overarbejdet kan blive løst, spørger hun.

Christina Lykke har til byrådsmødet bedt Forsyningens formand Jens Hedegaard give byrådet en redegørelse, hvor han svarer på følgende spørgsmål fra SF: Hvad er årsagerne til konflikten, og hvorfor har Remondis A/S ikke været villig til at indgå forhandlinger med de utilfredse medarbejdere?

Hvilken rolle har Forsyningens formand og direktør indtaget i forsøget på at få de to parter til at mødes og finde en løsning på konflikten?

Hvad skal der efter Forsyningens opfattelse til for at løse konflikten?

Hvor længe løber kontrakten med Remondis A/S, og hvilke overvejelser gør Forsyningen sig med hensyn til at forlænge kontrakten?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...