Sognefogedgården har fokus på den frederikshavnske træindustri

FREDERIKSHAVN: I efterårsferien kan man på Sognefogedgården komme og lave en græskarlygte til den mørke tid eller høre om, hvordan det var at være barn, da deres oldeforældre var børn.

Mange af os kan huske de skolelinealer og passere, der blev brugt i matematiktimerne, da vi gik i folkeskole - ja, det gør de faktisk stadig, men mange vidste nok ikke, at de var lavet her i Frederikshavn, nærmere bestemt hos Asger Olesens Træindustri, som lå i Vestergade.

Museet Sognefogedgården har været så heldige, at få lidt af de materialer som Asger Olesen lavede, og dem kan man nu se på museet.

Else Olesens, Asgers kone, brudekjole har museet også fået, og den kan ligeledes ses i efterårsferien.

Else Olesen vil, hvis helbredet tillader det, være at finde på museet til eftermiddagskaffen søndag 14.oktober, og her vil det være muligt at få en snak med Else om hendes og Asgers liv.

Man kan få et godt indblik i livet på landet i gamle dage ved at besøge den gamle museumsgård, der fortæller om områdets historie gennem 100 år på en levende måde.

Her kan man også høre små sjove anekdoter om den sidste ejer af den godt 300 år gamle Sognefogedgård.

I dag er der igen dyr på gården, og især børnene glæder sig altid til at hilse på hestene, hønsene, ænderne og kaninerne. Hønsene og ænderne går frit omkring på gårdspladsen, og de små shetlandsponyer vil også gerne snakkes med.

Den gamle museumsgård ligger på Mellergårdsvej 3, Frederikshavn, og har åbent søndag 14., tirsdag 16., torsdag 18. og lørdag 20. oktober. Alle dage fra kl. 12-16.

Derudover er der altid åbent for besøg på gårdspladsen, og er de frivillige på gården, kan man også komme ind på museet. Rigtig mange benytter sig af for at sætte sig på gårdspladsen og nyde den medbragte kaffe i den hyggelige stemning inde midt mellem industri og parcelhuse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...