Claus Høegh er sikker på, at der er torsk nok op til nytår

FREDERIKSHAVN: Hos Fiskeriet på havnen i Frederikshavn, er Claus Høegh klar til at levere fisken til nytårsmenuen.

Nytårstorsken er nok den mest traditionelle nytårsmenu.

Den klassiske tilberedning er store kogte stykker serveret med sennepssovs og kartofler, rødbedetern, baconstykker, peberrod, æggetern og dertil en kold akvavit.

- Vi sælger en del torsk til nytår, men i modsætning til tidligere er det mere torskefilet.

Folk laver det i ovnen i dag og ikke i kogte stykker som tidligere. Vi kan slet ikke sige noget om hvad kiloprisen bliver til nytår. Torsken er stadig dyr, men vi er sikre på at der er torsk nok.

Mange køber også torsken nu og ligger den i fryseren.

Ellers sælger vi faktisk mere og mere laks, efter at vi har fået færøske laks, som er dyrket uden nogen form for brug af kemalier. Folk er meget bevidste om at købe bæredygtige fisk.

Røgede varer som røget laks og røget ål er også populært.

Har man nogen specielle ønsker, vil det være en rigtig god ide at bestille nu, så vi er sikre på at få det hjem. Vi er her dagene op til nytår og også nytårsaftens dag fortæller Claus Høegh.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...