Informationsaften om linseoperationer på cafe Hyggestunden

FREDERIKSHAVN: På få år er antallet af synsforbedrende operationer vokset markant både i Danmark og i udlandet.

I dag er det blevet helt almindeligt at få foretaget en øjenoperation, så man blandt andet kan slippe for at gå med briller og kontaktlinser - hele 85 procent af alle, der bærer briller eller kontaktlinser, kan få hjælp.

Øjenklinikken EuroEyes er i dag så avanceret, at et minimalt indgreb kan sikre maksimal livskvalitet efterfølgende.

Mange danskere har dog en vis skepsis overfor netop en øjenoperation, fordi det omhandler ens syn.

Derfor holder klinikken hvert år en lang række informationsaftener, hvor publikum kan møde både en patient og en øjenkirurg, der sammen vil beskrive de mange muligheder, der er i dag.

Og det sker nu i Frederikshavn.

Onsdag 28. november fra 19-21 er Cafe Hyggestunden rammen om en informationsaften, hvor man kan møde den 43-årige overlæge og øjenkirurg Martin Åvall Severinsen.

Han har de sidste to år været ledende overlæge ved Øjenafdelingen på Hillerød Sygehus, hvor han blandt andet har været ansvarlig for avanceret linsekirurgi samt for uddannelse af nye øjenkirurger.

Martin Åvall Severinsen har i offentlig og privat regi de seneste år selv stået for over 1000 årlige øjenoperationer.

Han har desuden afsluttet den europæiske øjenlæge-uddannelse, hvor han i dag også agerer censor.

Det er med andre ord en kapacitet på området indenfor synskorrigerende operationer, der vil fortælle om de mange muligheder, teknologien tilbyder i dag.

Udover ham kommer også den 54-årige Pia Sørensen, der driver Cafe Hyggestunden i Frederikshavn.

Hun har selv fået foretaget en operation og kan i dag passe sit arbejde og leve livet uden briller.

- Jeg tager mig af mange ting i caféen. Jeg taler med gæsterne, jeg står i kassen, og det er også mig, der laver maden. Tidligere havde jeg læsebriller, og jeg var virkelig blevet træt af at tage læsebrillerne af og på, når jeg vendte mig om fra kassen for at lave mad i køkkenet, fortæller Pia Sørensen.

Hun havde læsebriller med +3 i styrke, men aldrig overvejet, at en operation kunne hjælpe hende, før en veninde fik det gjort.

- Hun fortalte, at hun havde besluttet sig for at få opereret sine øjne. Hun er meget aktiv, og hun svømmer og træner flere gange om ugen, så det var en af årsagerne til, at hun gerne ville slippe for briller og kontaktlinser.

- Jeg havde selv ikke overvejet det. Jeg havde altid tænkt, at der ikke er nogen, der skal pille i mine øjne, siger Pia Sørensen, der dog kunne se, hvor meget det hjalp veninden,

Og så var det hun selv tog til en forundersøgelse hos EuroEyes.

- Selve undersøgelsen tog en halv times tid. Det var lidt som at være til en ganske almindelig synstest i en brillebutik. Da undersøgelsen var færdig, anbefalede de mig at få en lineseoperation, siger Pia, der besluttede sig for at få den lavet.

- Jeg glæder mig til at fortælle om, hvordan jeg har oplevet hele processen. Jeg kan dog afsløre, at jeg faktisk kunne se helt klart lige efter operationen og at jeg ikke længere har brug for mine læsebriller, siger Pia.

Målet med informationsaftenen er at give alle svar på de spørgsmål, man måtte have, hvis man overvejer at få et liv uden briller tilbage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...