Sangerinden Lise Robenhagen Hjørne fra Strandby får talentpris

STRANDBY: Kappelborg Skagen Talentpris overrækkes for første gang på lørdag 19. januar og den går til sangerinden fra Strandby Lise Robenhagen Hjørne.

Prisen overrækkes af konferencier og Skagen Ambassadør Jens-Christian Wandt i forbindelse med Lise Robenhagen Hjørnes optræden ved Nytårskoncerten.

Fra redaktionen skal lyde et stort tillykke med den flotte hæderspris til Lise Robenhagen Hjørne.

- Første gang jeg hørte Lise Robenhagen Hjørne var ved en festkoncert på Color Hotel i Skagen. Jeg var ikke i tvivl om, at her var en særlig stemme og en særlig begavelse, fortæller Jens-Christian Wandt, der som operasanger har mødt mange talenter gennem tiden, men alligevel udpeger Lise Robenhagen Hjørne, som noget ganske særligt.

Jens-Christian Wandt fortæller endvidere, at mange fra publikum efter festkoncerten også gav udtryk for deres begejstring, og fortalte ham, hvilken stor oplevelse det havde været at høre Lise Robenhagen Hjørne synge.

Lise er født i Strandby, hun er 23 år og går på Konservatoriet i Aarhus.

Trods sin unge alder og trods det at hun kun lige er begyndt som sanger, så har hun allerede markeret sig stærkt heroppe på sin hjemegn.

Lise sang ved det store Sankt Hansbål på Sønderstrand i Skagen sidste sommer, og hun har givet koncerter i bl.a. Frederikshavn, Sæby og Hjørring, og mange andre steder – også uden for Vendsyssel.

- Lise er helt sikkert en sanger, vi kommer til at høre meget mere til. Hendes stemme har en vidunderlig klang, hun har en meget naturlig tilgang til det at være sanger, og så er hun udstyret med det særlige sopran-smil, som smelter selv de hårdeste hjerter. En rigtig god kombination når man skal til at erobre verdens operascener, forklarer Jens-Christian Wandt, som er en del af Nytårskoncertkomitéen, der står bag initiativet. Foruden Jens-Christian Wandt er også dirigent Vagn Egon Jørgensen og kulturhusleder Lars Ilum som formand en del af komitéen.

Om baggrunden for at indstifte den nye pris forklarer Lars Ilum:

- Nytårskoncerten har i flere år præsenteret nye talenter inden for den klassiske musik. I 2018 var det sopranen Camilla Button, og året før den unge violinist Valdemar Littauer Bendixen. Vi har et ønske om at bidrage til at styrke det klassiske talentmiljø, og udbygger derfor indsatsen med nu at indstifte Kappelborg Skagen Talentprisen. En økonomisk håndsrækning, men i endnu højere grad en offentlig anerkendelse af et helt særligt talent, siger Lars Illum.

Talentprisen er i år sponseret af Ellinor Sæther, og består af en økonomisk anerkendelse samt en gavepakke.

- Talentprisen skal ses i perspektivet af, at vi til august i år for første gang afvikler Skagen International Opera Masterclass. Her forventer vi deltagelse af nogle af de bedste nordiske opera-talenter, så på den vis hænger de forskellige indsatser sammen, forklarer Lars Ilum, og slutter, at han håber på sigt at kunne koble de to initiativer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...