Forkert håndtering af kontaktlinser giver ofte øjengener

FREDERIKSHAVN: Pernille Lindhardt Mikkelsen oplever, at mange ikke er klar over, hvordan de skal håndtere deres kontaktlinser korrekt.

Tørre øjne, kløe og svie.

Disse gener kan skyldes uvidenhed om korrekt håndtering af kontaktlinser og dårlig øjenhygiejne. Resultatet kan være øjeninfektioner, som i værste fald kan være synstruende.

Det ønsker Louis Nielsen Frederikshavn at ændre på.

- Vi oplever, at folk, der bruger kontaktlinser, ikke er klar over, hvordan de skal håndtere deres kontaktlinser korrekt.

- Mange ved for eksempel ikke, at de ikke må skylle deres kontaktlinser i postevand. Gør de det, risikerer de infektioner, fordi vandet fra vandhanen, som de skyller i kan indeholde bakterier, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen, der er optisk konsulent og rådgiver hos Louis Nielsen.

Den dårlige øjenhygiejne medfører ikke kun ubehag, men kan også medføre øjensygdomme som i værste fald kan føre til varigt synstab.

Derfor sætter butikken ekstra fokus på bedre øjenhygiejne.

- Vi ønsker at sætte større fokus på den gode øjenhygiejne ved at give fem helt konkrete råd, som er simple og lette at følge i hverdagen, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen.

1. Skyl aldrig dine kontaktlinser i postevand

2. Vask altid hænder med sæbe inden du påfører og fjerner dine kontaktlinser

3. Hvis du bruger månedslinser, så husk at rense dem grundigt efter producentens anvisning

4. Sov aldrig med dine kontaktlinser medmindre du bruger døgnlinser

5. Få et årligt kontroltjek hos din lokale optiker

- Hvis man følger de fem simple råd, er risikoen for øjeninfektioner som følge af brug af kontaktlinser kraftig nedsat, så vi anbefaler helt klart, at man husker på dem i sin hverdag, fortæller Pernille Lindhardt Mikkelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...