Til sommer åbner Skagens Museum for en stor retrospektiv udstilling af den kendte maler

SKAGEN: Interessen for den kendte skagensmaler Anna Ancher er stor. Et af hendes værker, En begravelse, var emnet i årets Kunstjulekalender ( Kjærs kunstkalender kan ses på youtube) og DR TV har netop sendt en dokumentar om Anna Anchers liv og hendes inspirationskilder. Og er man begejstret for lysets maler er der meget at glæde sig til. 13.juni åbner en ny stor udstillingen om Anna Ancher på Skagens Museum. Sommeren byder på et enestående møde med en farvestærk, kompromisløs og ubetinget moderne kunstner, der fra udgangspunktet i Skagen skabte et selvstændigt livsværk af europæisk format. Udstillingen er den hidtil største af Anna Anchers værker.

Anna Ancher blev født i Skagen i 1859. I hendes barndom og ungdom opstod kunstnerkolonien skagensmalerne, der voksede og modnedes parallelt med hende. Fra kunstnerkoloniens medlemmer modtog Anna Ancher sin første billedkunstneriske skoling, men hun frigjorde sig tidligt og fandt et eget, radikalt udtryk, der i sin behandling af farve, lys og rum er enestående i både dansk og europæisk kunsthistorie.

I flere store temaer belyser udstillingen både Anna Anchers kunstneriske greb samt de motiver, der løber gennem livsværket. Anna Anchers tilgang tager afsæt i en større europæisk samtid, men den verden, der gengives, er lokal og fundet tæt på fødehjemmet i Skagen.

Fra offentlige og private samlinger i ind- og udland samles centrale værker til udstillingen, der er den største retrospektive udstilling nogensinde af Anna Anchers kunst.

Det er i udstillingsperioden også muligt at besøge Anna Anchers hjem, den historiske kunstnerbolig Anchers Hus, der var ramme om hendes liv og arbejde i perioden 1884-1935. Anchers Hus er åbent fra april-oktober.

Udstillingen tilrettelægges i tæt samarbejde med Statens Museum for Kunst (SMK) og kan ses frem til 18. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...