Scandic har arbejdet med miljø og bæredygtighed de sidste 25 å. Scandic The Reef er derfor tilmeldt den regionale Tag Fat konkurrence om bæredygtighed og grønne løsninger

Hvis du bor en del på hotel, så kender du sikkert kutymen med, at du skal lægge håndklæderne på gulvet, hvis du ønsker dem vasket. En simpel idé, der sparer en masse unødig vask og forbrug af håndklæder.

Idéen stammer fra Scandic-kæden, hvor en medarbejder kom på idéen til en workshop. Bæredygtighed er nemlig en kerneværdi i Scandic, der har arbejdet med miljøforbedringer de seneste 25 år. Scandic The Reef i Frederikshavn har miljøcertificeringen Svanemærket, ligesom de andre danske Scandic hoteller.

Bæredygtighedsbegrebet for os handler om at tage ansvar overfor miljø, samfund og mennesker. I forhold til den miljømæssige bæredygtighed, vil vi gerne være med til at sikre, at den jord, som vi kun har til låns, bliver overleveret til de næste generationer i en ordentlig stand. Derfor har vi engageret os i Svanemærket, som gennemsyrer alle vores processer, siger Marianne Bredevang, direktør på Scandic The Reef.

Svanemærkningen betyder, at Scandic the Reef lever op til skrappe krav inden for både energi, vand, affald, kemikalier og fødevarer. Fx sorterer hotellet deres affald i ni fraktioner for at sikre mest mulig genbrug, ligesom de bruger miljømærkede produkter til rengøring, vask og opvask – og køber miljømærket, toiletpapir, kopipapir og tryksager. De tilbyder også økologisk og vegetarisk mad i restauranten, hvor er er fokus på lokalt producerede råvarer. Man finder heller ingen engangsservice eller små pakker med fx smør og marmelade i restauranten.

Scandic The Reef i gang med en renovering af alle 210 værelser, og her er de bæredygtige løsninger også i fokus.

- I juni måned gik vi i gang med at skifte alle hotellets vinduer til energivenlige vinduer. Vi har heller ikke et energikrævende airconditionanlæg på hotellet, men har installeret en loftfane på hvert værelse, som også passer godt ind i vores caribiske tema. Med Svanemærket forpligter vi os til hele tiden at forbedre os og mindske vores miljøaftryk, fortæller Marianne Bredevang.

Tag fat om grønne løsninger

Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, var med til at klippe den røde snor, da Scandic satte gang i renoveringen, der nu er godt undervejs. Han glæder sig over at have et lokalt hotel, der stiler højt, når det gælder bæredygtighed.

Udlandet kender Danmark som et af verdens mest grønne og miljørigtige land – også når det gælder som feriedestination. Det skyldes blandt andet de store investeringer vores hoteller som Scandic the Reef foretager. Det er yderst vigtigt for hele vores oplevelsesøkonomi, siger han.

Scandic the Reef er med i den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, hvor nordjyske virksomheder dyster på netop bæredygtighed og cirkulær økonomi. Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

- Vi vil gerne være med til at udbrede det gode budskab om bæredygtighed og inspirere andre til at gå med på bølgen. Vi vil gerne sende et signal om, at det kan godt være, at man ikke revolutionerer hele verden på en dag, men alle indsatser er med til at gøre en forskel, fastslår Marianne Bredevang.

De er Med i Tag Fat

Ballonnord

Cantona System

Color Hotel Skagen

D+H Lumex A/S

EasyRecycle

ECO-Locaxion

Finn A Christensen A/S

Frederikshavn Havn

ME Production

Modern American Recycling Services, Europe

Scandic The Reef

TOIL N MOIL

Læs om Tag Fat på www.tag-fat.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...