KOMMUNEN: Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver veje og fortove saltet.

Det afhjælper glatte veje og stier, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden.

Hundens poter består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden.

Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels som varierer efter race.

De bløde trædepuder er heller ikke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.

- Det kan være man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med sløvhed at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter.

- Den salt der spredes udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen.

Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får, sår og sprækker på trædepuderne.

- Potevoksen skal på så snart der saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

- Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges, understreger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...