Kun 2 procent af de opslåede Sosu-stillinger i Frederikshavn Kommune er på fuld tid

FREDERIKSHAVN: En del af løsningen på udfordringen med at skaffe varme social- og sundhedsmedarbejder-hænder i flere timer er at sætte arbejdstiden op, har kommunerne i flere omgange udtalt.

Men når stillinger bliver slået op, er det i langt de fleste tilfælde deltidsstillinger, viser en analyse af samtlige jobopslag for social- og sundhedsmedarbejdere i kommuner, regioner og private virksomheder, som FOA har foretaget.

I Frederikshavn kommune er flere end 90 procent af de opslåede stillinger på social- og sundhedsområdet deltidsstillinger.

- Hvis man virkelig mener det her alvorligt, er det mindste, man kan gøre at slå stillingerne op på fuld tid, siger formand for social- og sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

Ud af 161 opslåede social og sundhedsstillinger i Frederikshavn Kommune var 94 procent på deltid, mens kun 2 procent var angivet som fuldtidsstillinger. 4 procent var uden tidsangivelse,.

- Det kommer lidt bag på mig, at kommunerne ikke i højere grad sætter handling bag ordene. Der er rigtig mange timer at hente, hvis de, der ønsker flere timer, bliver tilbudt dem, siger Torben Hollmann.

Omkring 20 procent af FOAs social- og sundhedsmedlemmer ønsker at komme op i tid, viser en medlemsrundspørge.

- Men mange af dem, der ikke ønsker at komme op i tid, gør det ikke af hensyn til familielivet og arbejdspresset - arbejdstilrettelæggelsen af området er i dag sådan, at hvis man vil have flere timer, bliver de lagt i weekender eller på skæve tidspunkter.

- Kommunerne vil i mange tilfælde hellere have to deltidsansatte end én fuldtidsansat, fordi de kan bruge dem på de tidspunkter af dagen, hvor behovet er størst. Der er brug for, at man tilrettelægger arbejdet i ældreplejen helt anderledes i fremtiden, hvis vi skal have flere til at arbejde flere timer, siger Torben Hollmann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...