INVITATION: Solnedgangspladsen i Gl. Skagen indvies lørdag den 17. august.

Der er foregået mange ting i Gl. Skagen i denne sommer. Det store kystbeskyttelsesanlæg er færdigt og den nye Solnedgangsplads blev åbnet for publikum i uge 29 og nu skal den indvies officielt ved et festligt arrangement lørdag den 17. august kl. 15.

Det er Realdania og de to private fonde Inger og Asker Larsens fond samt ENV fonden, der sammen med Frederikshavn Kommune står bag finansieringen af pladsen.

Realdania udskrev i 2014 en landskonkurrence ”Stedet tæller” og grundejerforeningen søgte sammen med kommunen om at blive deltager, hvilket resulterede i udskrivning af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af Kristine Jensens Tegnestue i Århus i samarbejde med billedhuggeren Ingvar Cronhammar og Frost Design.

Projektet fik navnet NEBENSONNE og tager udgangspunkt i en kæmpekompasrose på over 20 meter i diameter og den binder pladsen sammen med nyanlagte klitter. Med de nye flotte bænke kan den fantastiske udsigt nydes og de utrolig flotte solnedgange trækker deltagere fra nær og fjern.

Og lørdag den 17. august kl. 15 inviterer Grundejerforeningen Gammel Skagen og Frederikshavn Kommune til indvielsesfest.

Alle sejl er sat til for at skabe en festlig dag og formanden for Grundejerforeningen Hans Jegindø vil byde velkommen, hvorefter der er underholdning ved Skagen Viseklub.

Solnedgangskiosken giver gratis is til børnene. Hyttefadet byder på et glas vin og Meny købmanden i Gl. Skagen skænker vand og sodavand og Skagen Fiskerestaurant giver lidt at spise, mens der holdes indvielsestaler af borgmester Birgit Hansen, Paul Kjær og Realdanias filantropidirektør Nina Kovsted Helk.

Skagen Viseklub slutter arrangementet af og der er gratis servering så længe som drikkevarer og håndmadder rækker.

Der sker noget i Gl. Skagen og alle er velkomne til en festlig indvielse fra kl. 15 til 16.30.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...