Indlagte på nordjyske sygehuse må igen få besøg - i hvert fald udendørs

KOMMUNEN: Enkelte pårørende får under visse omstændigheder nu mulighed for at besøge patienter på regionens hospitaler. Det sker, efter at Sundheds- og Ældreministeriet har udmeldt, at der kommer nye retningslinjer for besøg på hospitalerne, herunder også Psykiatrien.

Det vækker glæde i Region Nordjylland, men det giver også anledning til at have et stadigt øget fokus på at undgå smittespredning på hospitalerne.

- De fleste indlagte gennemlever en ofte svær og hård tid på hospitalet og et gensyn med en nær pårørende kan betyde en stor forskel for en patient i en svær situation. Men coronavirussen er ikke forsvundet, og der skal stadig tages store hensyn og det er vigtigt at understrege, at der er tale om en forsigtig genåbning, siger regionrådsformand, Ulla Astman (S).

Den forsigtige genåbning består i, at besøg så vidt muligt skal ske på udendørsarealer - der er således ikke længere forbud mod udendørs besøg.

Samtidig åbnes der op for muligheden for, at indlagte patienter må udpege 1-2 faste besøgspersoner til indendørs besøg. Ved beslutning om besøg på indendørsarealer tages der hensyn til, om patienten har egen indgang fra udendørsarealer.

Besøgspersonen vil også kunne ledsage en patient til behandling, undersøgelse eller samtale, mens patienten er indlagt. Det samme gælder ved ambulant behandling, undersøgelse eller samtale

- Vi skal alle stadig have et stort fokus på at begrænse smittespredning. Det er derfor stadig vigtigt med god hygiejne, god hosteetikette og fokus på at der holdes afstand, siger Ulla Astman.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...