Frederikshavn samlede tæt ved 70 julemænd, nissekoner og nisser i en julestemt weekend

FREDERIKSHAVN: I Frederikshavn blev weekenden lidt ud over det sædvanlige - for ganske vist var der musik i gaden med sprudlende Sigmund, men det viser bare, at der fortsat er gang i Danmark og Frederikshavn med musikalske oplevelser på udvalgte lørdage gennem forår og sommer.

Så var borgmesteren i gågaden - det er heller ikke et særsyn for Birgit Hansen er altid til stede, når kommunens borgere kalder på hende - og kalenderen overhovedet kan finde plads.

Nej, det særegne var at bymidten var fyldt med julestemte julemænd, nissemødre og nisser fra Danmark, Norge, Sverige, Japan og Spanien som samme med Frederikshavns Santa Julle fejrede, at der nu kun er seks måneder til juleaften.

Borgmester Birgit Hansen åbnede Jul i Frederikshavn lørdag og var dermed klar til at skubbe gang i lørdagens store parade.

Det skete med en konstatering af, at det er fantastisk med jul i juni - men også lidt skørt.

- Men jeg er vild med, at vi er så skøre, sagde en smilende borgmester.

Japans autoriserede julemand Shuko Yamamoto var med i dagens parade sammen med tre spanske julemænd.

De havde nemlig valgt at tage den lange flyvetur i kanen helt til Frederikshavn for at være med i festlighederne sammen med byens julemand Santa Julle og 60 julemænd, nissemødre og nisser fra Danmark, Norge & Sverige.

Byens borgmester og byens julemand var spydspids for årets flotte parade med masser af jul, hestevogn, veteranbrandbil fra Kirkepladsen til Fisketorvet.

På Fisketorvet var der forsvarlig mad efter den strabadserende paraden - naturligvis risengrød med rødsaft kl. 12.

Her efter var der uddeling af gaver og godter til børnene samt underholdning og julesjov for alle.

Efter risengrød med rødsaft på Fisketorvet er der underholdning og julehygge i byens butikker og gader inden eftermiddagens junibad på Palmestranden, hvor julemænd, nissemødre og nisser konkurrerede i skiløb

Aftenen sluttede med julefrokost på Empire.

Søndag var der Nisseskole på Hovedgården Knivholt fra kl. 10-13, hvor børn op til 12 år lærte at lave den gode risengrød til julemanden, passe rensdyrene, lave ansigtsmaling, ballondyr og spille lirekasse.

Søndag sluttede med sankthans fest på Knivholt kl. 18 med masser af julemænd, nissemødre og nisser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...