Man kan allerede dufte det, når man nærmer sig restauranten nede på parkeringspladsen. Og jo længere man kommer ind ad døren og op ad trappen til Jacobs Fiskerestaurant, jo mere dufter det af lækre retter med fisk.

Efter to måneder med take-away fra restaurantens køkken, kan der nu endelig, igen, åbnes op for, at der nu må komme gæster og sætte sig ned i restauranten og spise.

Hos Jacobs Fiskerestaurant på havnen i Sæby blev der mandag den 18. maj, igen lukket op for restaurantens populære fiskebuffet. Men som med alt andet, så er alt alligevel ikke, som det plejer at være.

- Vi har fået udvidet vores udendørs terrasseområde heroppe på første sal med udsigt mod både nord, syd og øst, fortæller Jacob Jensen, ejer at Jacobs Fiskerestaurant og forsætter.

- Denne udvidelse var planlagt allerede inden vi blev påbudt lukning, så timingen kunne ikke passe bedre, da det giver os mulighed for endnu flere gæster og stadig kunne tage imod dem med god plads, afstand og hensyn.

- Det er jo klart, at vi om nogen skal have ekstra fokus på hygiejnen ved og omkring buffeten, men appellerer også til, at det jo er i folks egen sundhed og interesse, at vi sammen tager og viser hensyn til hinanden, forklarer aftenens tjener Christina, som har glædet sig til at servicere dagens gæster trods alle de nye forbehold.

For at imødekomme alle de nye regler og restriktioner, som coronaen har ført med sig, har man på restauranten opsat afspritningsautomater allerede inden man går ind i restauranten og så igen ved buffeten. Som noget nyt skal alle gæster bruge engangsplastichandsker, hver gang der tages mad fra buffeten. Ligeledes bliver bestikket, som man ellers selv plejede at tage ved buffeten, nu lagt afsprittet og indpakket i en serviet på bordene, når gæsterne kommer. Mellem kunderne gøres bordene ekstra rent med desinficerende midler, så alt er så rent og hygiejnisk som overhovedet muligt.

Ligeledes er der kun placeret gæster ved hvert andet bord, så man som selskab ikke sidder for tæt på andre gæster og selskaber. Alt i alt meget trygge rammer, hvor der er tænkt over, hvordan som vært, kan give gæsterne en tryg og hyggelig oplevelse.

Og det er en hyggelig oplevelse, at sidde der på første sal, mens man nyder udsigten, maden og hinandens selskab, hvilket var præcist hvad Carl-Peter, Kurt, Michelle og Jamie gjorde. For det er bare noget helt andet at måtte gå ud, sætte sig ned og slappe af over den lækre mad og bare spise sammen uden at skulle diskutere, hvem der tager opvasken. For det sørger Christina for.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...