Selv om beredskabet er centraliseret, så har brandstationerne stadig en lokal forankring

FREDERIKSHAVN: Fredag 4. januar var der vanen tro parole på Frederikshavn Brandstation på H. C. Ørstedsvej, for selv om beredskabet for hele Nordjylland er samlet under en hat, så var direktøren for Nordjyllands Beredskab, Diana Sørensen, taget til Frederikshavn i dagens anledning, hvor hun og borgmester Birgit S. Hansen holdt taler for folkene på brandstationen.

- Station Frederikshavn har i 2018 kørt 210 opgaver, hvoraf 82 har været til automatiske brandalarmer, 12 til miljø/forurening, 12 til frigørelse og de resterende til brandopgaver.

Tre opgaver skilte sig ud

For stationen i Frederikshavn er der særligt tre opgaver, som bør nævnes. Den 31. juli fik vi melding om naturbrand på Ravnsholtvej, faktisk en af de få naturbrande i station Frederikshavns område i 2018. Med en hurtig indsats fra brandmandskabet blev der lavet en begrænsningslinie for indsatstaktisk at komme foran branden, hvilket betød at brandens udbredelse blev stoppet.

Den 9. november blev brandmandskabet kaldt til brand på fyldpladsen på Stenvej. Der var brand i affaldsoplag. Indsatsen tog et lille døgn i modsætning til sidste gang, hvor det tog en uge.

Den 7. 9. og 10. december fik vi melding om bygningsbrand med dyrehold på Fuglsangvej. Branden var startet i et foderanlæg og blev relativt hurtigt slukket den 7. Den 9. fik vi samme melding om bygningsbrand med dyrehold på samme adresse. Der var brand i halmoplag i laden. Der blev sikret mod brandspredning. Mens mandskabet fortsat var på adressen den 10. indløb melding om bygningsbrand i stuehuset. En særlig opgave, hvor det tværgående nordjyske samarbejde mellem stationerne i Frederikshavn, Sæby, Østervrå, Brønderslev og Dronninglund viste sit værd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...