Når klokken stilles frem, skal robådene i vandet

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Roklub er klar til ny sæson, og lørdag 30. marts er der standerhejsning.

- Selv om vinteren endnu ikke helt har sluppet sit tag, holder man i roklubben standerhejsning lørdag den 30. marts klokken 14. Vores rosæson følger altid sommertiden, siger Andrea Welzel, der er rochef i klubben, og fortsætter:

- Vi glæder os til at komme i gang. Vi har hele vinteren gjort vores både klar og vi håber nu på, at vinteren helt slipper sit sidste tag og foråret er lige om hjørnet.

I klubben ligger man næsten helt stille med roning fra standerstrygning og til standerhejsning og de dyrker normalt ikke, som enkelte andre roklubber, vinterroning. Dels kan der være isdannelser, men vintervejret er heller ikke til roning her i vores farvand.

- Vandet alt for koldt, og selv om vi sætter sikkerheden i højsædet, så har man ikke mange chancer, hvis man er så uheldig at kæntre og ende i vandet. Tænk bare på ulykken på Præstø Fjord, siger Andrea Welzel, en sådan ulykke må bare ikke ske her.

- Det, at vi normalt ikke dyrker roning i vinterhalvåret betyder dog ikke, at klubben ligger fuldstændig stille. Vinterhalvåret bruges blandt andet til at vedligeholde vores både, og vi har et stort motionsrum med mange romaskiner, motionscykler, løbebånd med videre. Her mødes medlemmerne flere gange om ugen for at holde formen ved lige, så man kan være klar til sommerens ture på vandet.

I starten ror de kun små ture, idet vandet er alt for koldt til de længere ture til Deget og Hirsholmene, der er klubbens foretrukne udflugtsmål.

Eventuelle nye medlemmer er velkommen til at møde op i klubhuset til standerhejsningen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...