Røde Kors i nye lokaler beder folk om at smide tøjet

FREDERIKSHAVN: Foråret kalder på rengøring og gennemgang af bunkerne i klædeskabet. Ved at donere dit brugte tøj til Røde Kors i den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne, kan du være med til at støtte arbejdet for udsatte og sårbare mennesker.

Mange af os kan nikke genkendende til tøjstykker og sko, som har samlet støv lidt for længe i klædeskabet.

Forvaskede skjorter ude af facon, bukserne du inderst inde ved, du aldrig kommer til at passe igen eller de fejlkøbte lilla støvler, der næppe får en renæssance.

Nu er det igen tid til at rydde op i garderoben. Fra den 1. april og to uger frem kan du donere dit brugte tøj til Røde Kors i forbindelse med den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne.

Dit brugte tøj er med til at støtte Røde Kors’ arbejde for udsatte og sårbare mennesker.

Røde Kors i Frederikshavn hjælper lokalt

Når du donerer dit tøj, får andre mulighed for at købe billigt og godt tøj, og på den måde støtter både du og købere en god sag.

I Frederikshavn hjælper Røde Kors for eksempel sårbare børnefamilier/voldsramte kvinder/ensomme ældre.

- Det er vigtigt for os at kunne hjælpe mennesker i vores eget lokalmiljø, der befinder sig i en sårbar situation, fortæller Margrethe Pedersen , der er formand/butiksleder i Røde Kors-afdelingen i Frederikshavn.

Røde Kors i Frederikshavn ser den forskel, besøgsvenner/familienetværket gør.

- Vi kan se, det er med til at skabe den tryghed, støtte og omsorg, der er brug for, siger hun.

Derfor håber hun, at mange vil kigge forbi butikken i kampagne-ugerne med det tøj, de ikke længere bruger.

Brugt tøj kan gøre stor gavn

Dit brugte tøj er med til at sikre, at Røde Kors kan hjælpe de mest sårbare mennesker både i dit lokalområde og ude i verden.

Røde Kors oplever et stigende behov for hjælp til familier i Danmark, lige som flere og flere mennesker lever alene, måske uden en fast bopæl og måske uden venner og pårørende.

Her arbejder Røde Kors for at styrke fællesskab og glæde og bryde isolationen og ensomheden.

Næsten alt tøj kan bruges

Røde Kors tager imod både tøj, sko og tekstiler såsom lagner, gardiner og håndklæder. Tøjet må gerne være slidt eller hullet, men ikke snavset eller vådt.

Det gode og brugbare tøj og fodtøj bliver solgt i vores genbrugsbutikker over hele landet. Tøj, som ikke kan sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre.

Sidste år gav overskuddet fra salg af genbrugstøj 66 mio. kroner til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde.

Du har naturligvis mulighed for at aflevere dit brugte tøj til Røde Kors hele året rundt, men Smid Tøjet-kampagnen er en god anledning til at få ryddet godt op i klædeskabet og samtidig støtte en god sag.

Røde Kors-butikken i Frederikshavn adresse Suderbovej 2 C tager imod brugt tøj i butikkens åbningstid eller hele døgnet i containeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...