Man skal ikke sidde hjemme og blive gammel

FREDERIKSHAVN: Hun har været frivillig i Blå Kors Genbrug i Frederikshavn i knap ti år, hun nyder at holde sig i gang med frivilligt arbejde og nu opfordrer hun andre til at gøre det samme. Mød 69-årige Rita Burskov.

- Det her med genbrug, det er bare lige sagen, og det benytter jeg mig også selv af, siger Rita Burskov, mens hun går og retter på tøjet.

Det skal hænge pænt i farver, så det ser indbydende ud, når kunderne kommer ind i butikken.

- Jamen vi skal ikke sidde hjemme og blive gamle, det ville være dumt, siger hun på syngende nordjysk, mens hun forklarer, at hendes mand også er frivillig i butikken.

69-årige Rita er én af 2.100 frivillige, der er i Blå Kors Genbrug, men der er mangel på de frivillige hænder. Det gælder både i butikken, men også som chauffør. Derfor er Blå Kors Genbrug på jagt efter flere frivillige, der kan hjælpe til i butikken og som chauffør i blandt andet Frederikshavn.

Holde sig i gang

Rita er fan af genbrug, så hun har ekspederet kunder, sorteret tøj og fået butikken til at se fin ud fire timer om ugen i snart ti år, og det vil hun fortsætte med:

- Det med at gå hjemme og ikke have noget at lave, det er ikke lige mig. Jeg vil gerne holde mig i gang, fortæller hun - men det er ikke det eneste, hun får tiden til at gå med:

- Jeg går ture, er med i et pensionistcenter og så kan jeg godt lide at være kreativ med håndarbejde. Jeg både strikker og hækler, og så er jeg lige begyndt på et kniplekursus, fortæller hun, mens hun samler et fnug op fra gulvet, som ikke skulle være der, for butikken skal se ordentlig ud.

Hver fredag møder Rita trofast op i genbrugsbutikken, og hun holder af, at dagene aldrig er ens.

- Der sker altid noget nyt, der kommer mange, man kender, og mange man kommer til at lære at kende, og er der tid til det, så får vi sommetider en lille hyggesnak. Det gør mig rigtig glad, fortæller hun og opfordrer andre til at blive frivillige:

- Hvis man har lyst til at blive frivillig i genbrug, så skal man bare komme ind og få en lille snak med os. Så finder vi det, der lige passer til dig, afslutter hun med et smil.

Hør mere om at blive frivillig i Blå Kors’ genbrugsbutikker til informationsmøde 4. april klokken 14.00 i butikken på Hjørringvej 143.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...