Plus på 21,1 millioner kroner mod budgetteret 17,3 millioner kroner

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Havn opnåede i 2017 et resultat på 21,1 mio. kr., hvilket er det bedste resultat, siden Frederikshavn Kommune overtog havnen tilbage i 2001.

Budgettet for 2017 var 17,3 mio. kr., og resultatet betegnes af bestyrelsen som meget tilfredsstillende.

- Vores to rigtig fornemme resultater i 2016 og 2017 er et godt afsæt til årene 2018, 2019 og delvis 2020, hvor vi forventer noget lavere resultater. Årsagen er en forventning om, at aktiviteterne i havneudvidelsen først for alvor kommer i gang fra 2. halvår 2020. Vi har overtaget 1. etape og bygger stadig på 2. etape, så det er en helt forventet udvikling, vi ser ind i. Det forventes, at etape 2 er færdig med udgangen af 1. kvartal 2019, siger Bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.

Udviklingen har været meget positiv i og med, at samtlige baglandsarealer er udlejede. Derfor besluttede bestyrelsen i forbindelse med beslutningen om etape to i foråret 2018, at der etableres yderligere 170.000 kvadratmeter baglandsareal i området nord for havneudvidelsen.

- Det er en fantastisk udvikling, vi har set med udlejningen af samtlige baglandsarealer, og det beviser, at vi gjorde det rigtige med havneudvidelsen i Frederikshavn. Bestyrelsen lagde i efteråret 2016 en strategi for årene 2017 til 2021, hvor vi budgetterede med fuld aktivitet fra 2021. Med de indgåede kontrakter vi har nu, er vi i mål omkring de strategiske målsætninger, vi har sat omkring volumen og økonomi, siger Bo Uggerhøj.

Administrerende direktør Mikkel Seedorff Sørensen er stolt over årsresultatet og ikke mindst den arbejdsindsats, der ligger bag:

- Der skal lyde en stor cadeau til alle medarbejderne for, at vi har været i stand til at levere så godt et resultat, samtidig med at vi har været i gang med havneudvidelsesprojektet. Vi glæder os naturligvis over, at vi kan koncentrere os om at optimere på driften og indkøre de mange nye aktiviteter i de kommende år, så vi er helt klar til, at aktiviteterne kommer godt i gang fra andet halvår 2020.

- Det er stærke spillere, vi har fået ind som nye kunder samtidig med, at vi arbejder med nogle spændende projekter med eksisterende kunder, lyder det fra Mikkel Seedorff Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...