Hans Berthelsen siger nu farvel til et langt liv i rejsebranchen

FREDERIKSHAVN: Der lå ikke en forkromet karriereplan bag Hans Berthelsen valg af job, da han stod klar til at kaste sig over arbejdsmarkedet som ung.

Efter et langt arbejdsliv senest som bureauchef i Samson Travel i Frederikshavn, pakker han nu kufferten og siger farvel rejsebranchen - og arbejdsmarkedet.

Hans Berthelsen begyndte sin karriere som kontorbud hos rederiet Sessan Linjen, der for mange år siden sejlede på Frederikshavn - Göteborg.

- Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg ville, så jeg sagde ja til at komme i lære som kontorassistent hos Sessan, fortsætter han.

Og der var han, indtil konkurrenten Stena Line overtog Sessan i begyndelsen af 80’erne.

- Jeg fik tilbud om at flytte med over til Stena, men dengang var jeg en fri og uafhængig ung mand, så det havde jeg faktisk ikke lyst til. Det havde jo været ærkefjenden.

I stedet fik han et barselsvikariat på Frederikshavn Rejsebureau, der siden blev overtaget af FDM travel.

- Da var jeg i 24 år. Først mange år i Frederikshavn, og da den afdeling lukkede i 2002, flyttede jeg til Aalborg, hvor jeg var bureauchef hos FDM travel frem til 2008, da jeg kom til Samson Travel i Frederikshavn.

Da Hans Berthelsen begyndte i Samson Travel, var det mest erhvervsrejser, man arbejdede med:

- Siden har vi udbygget porteføljen med tema-rejser med danske rejseledere.

- Vi laver grupperejser, der er lidt anderledes, end dem de store laver. De må gerne være lidt skæve, som man siger. F.eks. har jeg i forbindelse med turen til Argentina være nede og skabe kontakt til efterkommere af de danskere, der frem til 1930 udvandrede til landet.

Dem skal gæsterne besøge undervejs.

Dengang internettet vandt indpas, var der mange, som spåede, at rejsebureauerne ville lukke i løbet af få år.

- Sådan er det ikke gået. Der er stadig opgaver til os - det er bare nogle andre.

Nu laver vi de mere komplicerede rejser. Skal folk bare have en flybillet til København eller London - det laver vi ikke meget af. Det kan folk selv finde ud af. Da jeg startede, lavede vi også billetter til Molsfærgen eller til toget - det har vi slet ikke noget at gøre med mere.

Men nu er sidste rejse lavet - og forude venter den tredje alder for Hans Berthelsen.

- Det glæder jeg mig til. Jeg har et dejligt sommerhus på Læsø, som skal nydes endnu mere, og har lige fået en ny Broholmer hvalp som skal trænes, siger Hans Berthelsen.

Måske er kufferten pakket - men så er det egne rejsemål, det er givet fald vil gælde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...