Ældresagen ser mod nye horisonter

FREDERIKSHAVN: Det er en særdeles meget berejst mand, der torsdag 7. marts kl. 14 besøger Ældre Sagens lokale afdeling for at fortælle om sine rejser til Island. Et sted, hvor man virkelig kommer i kontakt med jordens indre, som måske det eneste sted på Jorden.

Øens natur er meget forskellig fra andre egne.

Her kan opleves alt fra frodighed til den golde ørken, og vandfaldene står i kø.

Ud over sine ungdomsrejser, hvor 67-årige Ejnar Josefsen var ansat på skibe, har han foretaget de fleste sammen med sin hustru.

De mødtes i øvrigt under en af hans rejser til Grønland, hvor han havde ophold i tre år, hun i en længere periode.

Siden er deres rejser gjort sammen, men en smule mere kompliceret end dem, de fleste foretager.

- Hustruen vil helst ikke flyve, men det fritager os ikke for, at vi har besøgt mange europæiske lande, fortæller Ejnar Josefsen.

2019 står også i rejsens tegn, og det bliver til besøg i den sydlige del af England og Wales.

- Et andet sted bliver Ardennerne, som stadig bærer præg af de mange faldne under 1. Verdenskrig, men udover historiske fortællinger, er vi meget interesseret i haver af enhver slags, siger Ejnar Josefsen.

Parret er ivrige medlemmer af Vennekredsen, som er støtteforening til den selvejende institution Bangsbo Botaniske Have, hvis formål er at yde praktisk og økonomisk støtte til udviklingen, driften og brugen af haven, så det bringer dem dertil et par gange om ugen eller mere.

Som nævnt kan man høre Ejnar Josefsen fortælle om nogle af deres ture, når han besøger Ældre Sagens lokalafdeling, og man skal lægge mærke til, at det foregår i lokalerne Søndergade 42 B.

Foredraget er åbent for alle, og det er gratis at deltage, men med bindende tilmelding til Gitte Funch eller Palle Mølholt, da der serveres kaffe og et stykke kage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...