Danske rejsebureauer skal stoppe med at give penge tilbage for pakkerejser, der er blevet aflyst på grund af coronavirusset. Sådan lyder det fra Dansk Rejsebureau Forening, der repræsenterer omkring 100 mindre og mellemstore rejseselskaber i Danmark - herunder Albatros, FDM Travel og Jysk Rejsebureau. Ifølge loven er rejsebureauerne forpligtet til at tilbagebetale pakkerejser, som bliver aflyst.

- Vi ser ikke en anden udvej. Vi har ingen rejser ud, ingen nye bookinger og skal samtidig refundere en masse rejser, der ikke kan gennemføres, siger direktør Lars Thykier. - Hvis man går i gang med at refundere uden at have nye penge, så står hele branchen over for at gå konkurs i løbet af et par uger - og derfor er beskeden at afvente at se, om der kommer en hjælpepakke fra regeringen, eller om vi skal dreje nøglen om, siger han.

Ifølge Lars Thykier står rejsebranchen til at skulle refundere rejser for mere end en milliard kroner frem til midten af april, hvor Udenrigsministeriet har frarådet alle unødvendige rejser til udlandet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...