Naturvejlederen inviterer ud i mørket

FREDERIKSHAVN: Tag med Bo Storm på tur i mørket, når Park & Vej inviterer til Ravjagt i UV lygtens skær torsdag 7. februar 2019 klokken 19 ved kysten langs Professorens Plantage i Sæby.

Nordens guld, kalder man de gylden ravklumper. I tusinder af år har havet skyllet rav op på Nordeuropas strande, og det har været ligeså værdsat, som var det ægte guld.

Ravets historie rækker endnu længere tilbage i tiden end guldets. Faktisk helt tilbage til de fjerne årtusinder, da den sidste istid sluttede, og de første rensdyrjægere fra syd trængte frem til de øde og kolde tundralandskaber på det nordeuropæiske kontinent.

Rav er forstenede dråber af harpiks fra de vældige fyrreskove, som for millioner af år siden, voksede der, hvor Østersøen ligger i dag.

Du kan finde rav, når det skyller op på stranden. Og med moderne redskaber, som UV lys, kan du være heldig at finde det på stranden i mørket.

- Det er en helt fantastisk oplevelse at gå i mørket og lede efter rav. De viser sig som små lysende klumper i skæret af UV lygten. Du bliver virkelig ét med naturen, når du går i mørket langs kysten og lytter til havets brusen, fortæller Naturvejleder Bo Storm.

Mødested: P-pladsen ved Professorens Plantage, Solsbækvej 272, 9300 Sæby klokken 19.

Medbring gerne din egen UV lygte og husk varmt tøj og lygter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...