Regnbyger holdt mange væk, men de snød sig selv for en fest. Da Rasmus Nøhr med band gik på scenen ved Fritidshuset fredag aften, brød solen gennem skyerne og havefesten begyndte for alvor.

Borgerforeningen havde håbet at kunne gentage succesen fra i fjor, hvor omkring 3000 dukkede op til et lignende Danmark Dejligst arrangement med Rasmus Nøhr og seks andre kunstnere.

I år holdt en meget mindre skare tappert ud under presseninger, paraplyer og engangsregnslag.

Ved indgangen til parkeringspladsen slog en regnvåd vagt ud med armene og sagde: Dansk sommer!

I madteltet så borgerforeningens formand, Dorte Carlsen på de flittige frivillige, som langede pølser og andet godt over bordet.

Hun havde drømt om en regnfri fest.

- Vi har omkring 356 frivillige som har gjort et stort stykke arbejde og de tager regnbygerne med godt humør. Det er mere mig, som står med "tårer i øjnene". Jeg havde håbet vil kunne få en ligeså stor fest som i fjor, hvor hele plænen var fyldt, sagde Dorte Carlsen.

En halv time før koncerten gik Rasmus Nøhr, som er hovednavnet bag Danmark dejligst konceptet med gratis havefester, rundt på pladsen og snakkede med folk og fik taget selfies med børn.

- Ved alle de Danmark Dejligst arrangementer i sommer her jeg altid spillet i tørvejr. De gamle guder holder hånden over os, sagde Rasmus Nøhr med sit karakteristiske brede smil.

Om det var guderne eller ej: i det øjeblik han trådte ind på scenen brød solen igennem de mørke regnskyer. Og så fik folk en række af sangerens hits. Der blev sunget med og klappet i lyset fra den varme aftensol. Uden en dråbe regn.

Blandt gæsterne var familierne Olesen og Fynbo Brandt, som havde presenning, campingstole med. De har en tradition for udflugt sammen, som i år havde ført dem til Kvissel.

De er hærdede, hvad regnvejr angår.

- Ved en Anne Linnet koncert i Tårs silede regnen fra paraplyerne, men vi er jo nødt til at få det bedste ud af, sagde Peter Fynbo Brandt med et grin.

800-900 gæster gjorde dem selskab fredag aften. Dagen efter festen glædede borgerforeningen, at de frivilliges store indsats ikke var forgæves.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi taber ikke penge på det og mange har sagt til mig, at det var en god fest, sagde borgerforeningsformand Dorte Carlsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...