UDDANNET: Indehaver af Skagen Sundhedsklinik ved nu en masse om naturmedicin. Han er den eneste heilpraktiker i Vendsyssel

SKAGEN: Heilpraktiker? Hvad er det? Måske kan man beskrive en heilpraktiker som en, der ser på det hele, altså at nyuddannet heilpraktiker Rasmus Lynglund fra Skagen Sundhedsklinik beskæftiger sig med det hele menneske, og hvordan forskellige dele af kroppen og sindet påvirker hinanden. Han har en holistisk tilgang til sit arbejde som behandler.

- Heilpraktikeren er en almen naturmedicinsk uddannelse, som blandt andet arbejder med irisanalyse,homøpat, urte-terapi, forklarer Rasmus Lynglund, der blev færdig med den tre-årige uddannelse i december 2019. Han er den eneste heilpraktiker i Vendsyssel.

Kursusbeviset er hængt op på klinikken og kommer oven på en række uddannelser som massør, rygskadeterapeut, idrætsskadeterapeut og akupunktør.

Han har været behandler med egen klinik i syv år, og følte et større og større behov for at tilbyde klienterne i klinikken en indgående forståelse af, hvordan et symptom for eksempel fra en øm skulder kan referere til nogle organer, der trænger til hjælp i stedet for. At problemer med ryggen kan stamme fra en dårlig fordøjelse i tarmen kan være et andet eksempel.

Derfor gennemfører han gerne en irisanalyse. Det vil sige undersøger øjets iris.

- Iris er en forlængelse af vores nervesystem, og vi kan ved at analysere iris se ind i kroppens bindevæv, forklarer Rasmus Lynglund og fortsætter.

- Bindevævet kan så henvise til, hvor belastningsområder ligger i kroppen på vævs- og organiveau., og give et detaljeret og diffentieret ”kort” over vævsstrukturen.

Det betyder i følge Rasmus Lynglund, at forskellige tegn vil fremstå der, hvor øjet er koblet sammen med for eksempel mavesækken, bronkierne eller bihulerne.

Afslører irisundersøgelsen udfordringer i kroppen kan han via sin store nye viden om homøpati og naturmedicin rådgive om, hvad der vil bringe kroppen tilbage i balance ved at indtage specielle urter, grøntsager eller anden gavnlig medicin, som stammer fra naturen.

I vores naboland Tyskland er heilpraktikeren anerkendt af staten, og en del af sygesikringssystemet. Dermed kan tyskerne selv bestemme, om de vil gå til en almindelig læge eller en heilpraktiker. På apotekerne vil der også være et langt større udvalg af naturmedicin på hylderne.

- I Danmark er heilpraktikeren ikke så kendt, men nu er der i hvert fald mulighed for at finde ud af, hvad vi kan, siger Rasmus Lynglund

Han er uddannet på Heilpraktikerskolen i Silkeborg af Anna Iben Holmberg, der er også er uddannet læge. Hun optrådte fornylig i et program på Radio4, hvor hun fortalte om tilfredsheden med at bruge tid til at tale med patienterne og komme i dybden med deres symptomer. At hun netop ikke fokuserer på den del af kroppen, hvor patienten har smerter, men spørger ind til en række andre ting i en samtale, der ofte varer en time. Som almen praktiserende læger oplevede hun, at der ikke var tid til at lave sådan en dybdegående samtale om årsagerne til, man har det skidt. Men som hun også sagde i interviewet, er det svært at bevise, hvilke urter, medicin og kostomlægning, der præcis hjælper patienterne, fordi heilpraktikeren sætter ind på mange fronter. Hendes erfaring er, at behandlingen virker, og hvis der er sygdomme, som kræver traditionel medicinsk behandling vil patienten blive henvist til en almindelig læge.

- Mit håb er samtidig at lægerne også vil henvise til os heilpraktikere, hvis de mener, jeg kan hjælpe patienten med min viden som heilpraktiker siger Rasmus Lynglund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...