Gratis koncert målrettet psykiske sårbare er det, der skal til, for at de kommer afsted, og flere nordjyder kan få gavn af den tankegang, mener arrangørerne

FREDERIKSHAVN: Psykiske sårbare vil gerne til koncert og høre god musik. Det har gruppen bag Psykiatrien Rocker nu bevist to gange senest med en koncert med Souvenirs i Maskinhallen, hvor samtlige 80 billetter blev afsat. Koncerten var arrangeret i et samarbejde med foreningen Sind og Erik Holm Sørensen, der skaber ideer til gavn for psykisk sårbare.

De har med udgangspunkt i de mennesker, som har psykiske problemer, tænkt på, hvad der skal til for at de kommer afsted til en koncert.

Det handler blandt andet om at mødes og følges ad, om at vide, at der kommer andre, som også er psykisk sårbare, og at koncerten er gratis. Bliver de hensyn taget, er de psykiske sårbare mennesker spændte og glæder sig i flere måneder til de skal til koncert og for mange er det første gang.

Derfor har Jens Ole Amstrup fra Det regionale spillested Det Musiske Hus, som driver det mindre spillested Maskinhallen, et ønske om at brede Psykiatrien Rocker ud til andre kommuner. Fordi musikstedet når nogle mennesker, som ellers ikke kan bruge de musikalske tilbud. En gruppe af mennesker, som Jens Ole Amstrup ærligt erkender, at dem havde han ikke tænkt på, før Erik Holm Sørensen henvendte sig og præsenterede ideen med en koncert for psykisk sårbare.

- Hvordan Psykiatrien Rocker skal udvikles har vi ikke besluttet endnu. Det er op til dem, der har lyst til at være med til at arrangere i de andre kommuner i Nordjylland, siger han.

I Frederikshavn er det som sagt Sind, som er samarbejdspartner. Her er to nye mennesker i spidsen. Daniel Michaelsen er formand for Sind Ungdom og Carina Zielemann blev valgt som formand for Sind i februar.

- Vi vil meget gerne bakke op om og støtte Psykiatrien Rocker, bare navnet er fantastisk og signalerer, at der sker noget, siger Carina Zielemann.

Både hun, Daniel og Erik er enige om, at denne koncert skal være gratis. Ellers kommer folk ikke. For det er en stor overvindelse i sig selv at gå ind ad den dør i Maskinhallen. Det er lettere at blive væk.

- I denne gruppe har man ikke ret mange penge og vil have svært ved at finde pengene i deres budget til en billet. Så fravælger de koncerten, det er nemmest, forklarer de.

- Andre har brug for at lægge et helt fast budget for hver måned sammen med deres kontaktperson for at fungere, og vil ikke kunne overskue en ekstra udgift på for eksempel 150 kroner til en billet. Så bliver de hellere hjemme, forklarer Daniel Michaelsen.

Psykiske sårbare har svært ved at komme ud, og en koncertbillet er en gulerod for den, der lider af angst eller skizofreni til at komme ud af isolationen.

- De får noget at glæde sig til. Billetterne blev revet væk, og jeg er sikker på, at de hang på 80 køleskabe og er blevet kigget på mange gange.

Konkret blev billetterne fordelt mellem støttecentrene i kommunen i Frederikshavn, Sæby og Skagen. Billetterne skulle afhentes på centret.

- I Sæby har støttecentret en bus, som vi kørte ind til Maskinhallen for på den måde at sikre os, at folk kom med. I Frederikshavn mødtes man også først på støttecentret og gik så samlet hen til koncerten, forklarer Daniel Michaelsen.

For Carina Zielemann, Daniel Michaelsen og Erik Holm Sørensen handler Psykiatrien rocker om at skabe et kvalitetstilbud til de psykisk sårbare.

Det handler også om ligestille forskellig former for handicap, at man som psykisk sårbar får nogle ”hjælpemidler”, som gør at man kan bruge de tilbud, der er, forklarer de

- Netop derfor kan Psykiatrien Rocker betyde, at det bliver nemmere at komme afsted næste gang. Behovet er til stede. Det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Erik Holm Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...