Kommende maskinmestre holdt åbent hus og viste, hvad de kan hitte på

FREDERIKSHAVN: 44 studerende på det indledende forløb - Værkstedsskolen - på maskinmesteruddannelsen på MARTEC, viste fredag 22. marts deres imponerende projekter frem for interesserede familier, venner, studerende, undervisere, samt for potentielle kommende studerende til maskinmesteruddannelsen.

Det er ved at være en tradition at, sammen med ankomsten af forårets første dage, kommer de første værkstedsskoleprojekter ligeledes frem på MARTEC. Årets første mørke måneder er blevet tilbragt på værkstedet på MARTEC. Blandt hamren og banken, skarpe skrig fra fræseren og svejseapparatets stille knitren, er årets første projekter blevet skabt. Og nu glæder de studerende sig til at nyde frugten af deres arbejde.

Projekterne er en del af det indledende forløb til maskinmesteruddannelsen, og de studerende har selv stået for alle aspekter i tilblivelsen. Alle projekterne er nemlig lavet fra bunden, tegnet, planlagt, budgetteret og gennemført af 1. års eleverne, som alle kommer med en gymnasial eksamen.

Cirka 200 besøgende, familier, venner, studerende, undervisere, repræsentanter fra de studerendes praktikpladser m.fl. mødte op på MARTEC. Alle de besøgende, en grill med pølser klar til alle der kom forbi, og en fantastisk stemning, skabte varmen på det store værksted.

Deres egne projekter

I løbet af dagen kunne besøgende opleve projekterne de studerende har arbejdet på i løbet af deres 2. semester på maskinmesteruddannelsen. Når en studerende starter på Maskinmesteruddannelsen med en gymnasial baggrund, starter forløbet med tre semestre på Værkstedsskolen, hvor man lærer alt det basale håndværksmæssige.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan de studerende arbejder med disse projekter. De kommer alle med en boglig gymnasial uddannelse i ryggen, og har nu fået mulighed for at omfavne det håndværksmæssige aspekt i maskinmesteruddannelsen. Det er tydeligt at se, at de er gået meget ambitiøst ind til arbejdet med projekterne. Og selvom ikke alle har det samme medfødte håndværksmæssige talent, kommer de alle ud på den anden side med værktøjskassen i orden til deres videre forløb på maskinmesteruddannelsen, fortæller Martin Sørensen, adjunkt på MARTEC.

Ud over at tale med de studerende om deres projekter, fik potentielle kommende studerende mulighed for at tale med vejledere og undervisere, og høre om hvorfor et videregående studie, som maskinmesteruddannelsen, starter på en værkstedsskole, og ikke mindst høre lidt om dagligdagen på uddannelsen.

Det bedste projekt

Underviserne på Værkstedsskolen udvælger det projekt som tager prisen som Årets Værkstedsprojekt. Prisen uddeles til maskinmestrenes dimission i juni af Maritime Networks Frederikshavn, og består af en check på ikke mindre end 5.000 kr. Følgende projekter er i år udarbejdet på Værkstedsskolen:

Pillegrill

Motorbøre

Sandblæserkasse

CNC fræser

Maritim affaldsopsamler

Vaskemaskine til golfbolde

Boldkaster

Affaldspresse

Plastsortering

Billift (klargøring)

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...