Kvadratmeterprisen i Frederikshavn kommune er steget med 16,8 procent på et år

FREDERIKSHAVN: Priserne på huse er det seneste år steget i to ud af tre af landets kommuner. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli måned.

For første gang i 2010’erne koster en kvadratmeter hus i Danmark mere end 14.000 kroner. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for juli. Tallene viser samtidig, at det ikke blot er priserne i de store byer, der trækker gennemsnittet op. For i juli kunne hussælgere i to ud af tre af landets kommuner få mere for deres huse, end de kunne i juli sidste år.

- Det er markant, at priserne stiger i 65 kommuner. Men det er lige så vigtigt at bemærke, at priserne falder i blot 12 kommuner. Det er ekstraordinært få. Til sammenligning var der for fem år siden en negativ udvikling i 35 kommuner. Priserne stiger i alle dele af landet, og det er en udvikling, der er god for Danmark, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

i Frederikshavn kommune er kvadratmeterprisen steget fra i gennemsnit 9.288 kroner til 10.849 kroner, hvilket er en stigning på 16,8 procent.

I to kommuner, Struer og Faaborg-Midtfyn er prisen steget mere end i Fredrikshavn.

En anden nordjysk kommune er også med i top 10.

Det er Brønderslev, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget fra 7.175 kroner til 8.134 kroner, hvilket er en stigning på 13,4 procent.

Mens priserne stiger i 65 kommuner og falder i 12, er de i de resterende 21 kommuner enten uændrede eller kan ikke indgå i beregningerne på grund af for få handler.

Når vi ser nærmere på, hvilke kommuner der oplever de største prisstigninger, er listen præget af kommuner i yderområder i forskellige dele af landet.

- Der er højkonjunktur i Danmark, beskæftigelsen er rekordhøj, og renten på boliglån er lav. Derfor er der stor efterspørgsel på huse. Det så vi først effekterne af i de store byer, og de effekter har spredt sig til flere kommuner. Nu er de så også kommet til de yderste områder af landet som for eksempel Vestjylland og Bornholm. Den udvikling er positiv for de områder, der tidligere havde svært ved at tiltrække nye beboere til deres huse, siger Kasper Fredløv Sonberg.

De eneste sjællandske kommuner i top 10 er Rudersdal og Solrød henholdsvis nord og syd for København.

- Der været gang i handelsaktiviteten de seneste år lige nord for København og på Københavns vestegn. Som konsekvens af det er priserne steget, og derfor er det logisk, at køberne begynder at kigge på huse i kommuner som Rudersdal og Solrød, der ligger i næste række lidt længere væk fra hovedstaden. Den bevægelse begynder vi nu at se på priserne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...