Biblioteket giver introduktion i den nye måde at høre radio på - et kursus især rettet mod den mere modne generation

FREDERIKSHAVN: Er du en ivrig radiolytter, så føler du måske, at det efterhånden kan være svært at følge med i udviklingen? Vi er gået fra at lytte via den traditionelle transistorradio med FM-signal, til den moderne DAB radio til DAB radio version to - og nu også podcasts.

Biblioteket er klar med et lille introduktionskursus til denne nye verden.

Hvad er en Podcast?

Podcast er små populære ”radioprogrammer”, du har mulighed for at lytte til, lige når det passer dig, hvis du har en iPad, iPod, iPhone eller anden slags tablet.

Programmerne er optaget på forhånd - enten som helt nye indslag, der aldrig kommer i radioen eller programmer, der har været bragt. Du finder de ønskede udsendelser på internettet.

Emnerne du kan lytte til er lige så mangfoldige og varierede, som antallet af bøgerne på et bibliotek; der er programmer om madlavning, sociale emner, politik, litteratur - ja, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Det kan imidlertid være lidt af en udfordring at navigere i, så derfor tilbyder Frederikshavn Bibliotek tirsdag 5. februar fra klokken 10.15 til 11.15 og torsdag 7. februar i samme tidsrum en introduktion til at komme i gang.

Flere genrer

Bud på podcasts kan være: Sladder, krimi, mennesker og bøger

”Det, vi taler om”- Radio24syv, som er et slags sladdermagasin. Her taler de om alt fra politisk sladder og rygter i kongehuset.

”Mørkeland”. Vi er i krimiverdenen. Her undersøger værterne Kristine og Camilla hver uge menneskets sind via gamle mordsager: hvad er det der får mennesker til at slå ihjel?

Er man en sart sjæl kan man finde alternativer på knap så makabre programmer.

”Mennesker og medier”. Den legendariske Kurt Strand tager i disse programmer fat på aktuelle problemstillinger i podcasten

”Bogselskabet” på P1. Anne Glad er vært og inviterer en udvalgt forfatter.

”Mads og Monopolet” - lyt til den ugentlige udsendelse, når du har tid.

På workshoppen hjælper vi dig med at komme i gang med at bruge podcast og får anbefalinger til gode programmer.

Du bestemmer fuldstændig selv, hvad du vil lytte til og hvornår.

Det eneste du skal medbringe denne dag er en Smartphone eller tablet. Der er begrænset pladser, så vi anbefaler tilmelding i god tid, enten via bibl.frederikshavn.dk eller i åbningstiden på dit lokale bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...