Store købelyst ved det årlige plantemarked

FREDERIKSHAVN: Septembers himmel er så blå.

Det var den i hvert fald, da det traditionsrige plantemarked i Botanisk Have fandt sted søndag 8. september på Havens dag.

Omkring 20 udstillere var helt klar til at modtage publikum, da klokken blev 10, men allerede inden åbningstidspunktet var der planteinteresserede, der var mødt op for at se på udvalget.

Og det var ganske stort lige fra alle de små alpine planter, som medinnitiativtager til plantemarkedet Kaj Andersen fra Flauenskjold havde med, til store stauder i forskellige andre boder.

Der var også glaskunst og hjælpemidler til planterne i form af stativer i jern – jo, der var nok at komme efter.

Botanisk Haves Vennekreds diskede op med kaffe og kage, mens Steen Horshauge kunne forsøde tilværelsen med honning og sirup fra bierne i Botanisk Have.

Formanden for Haveselskabet i Frederikshavn, Karsten Thoft var da også en glad mand, da markedet sluttede kl. 14 – han kunne konstatere at alle plantehandlere var rigtig godt tilfredse med salget og med det store antal besøgende, der kunne få en virkelig god havesnak med udstillerne.

Som noget nyt i år, og måske nok en udløber af Haveselskabets store løgmarked på Knivholt sidste år, var der indkøbt en del løg i Holland, og det var faktisk en rigtig god salgsartikel.

Haveselskabet havde også i løbet af året lavet en lille afstemning om, hvilken Åben have i Frederikshavn-området, som de besøgende syntes var den flotteste, og som kunne få betegnelsen Årets Have 2019.

Vinderen af denne afstemning blev Birgit Christoffersen, der borg på Ollendorffsvej 9.

Hun var også plantesælger på markedet, så hun fik overrakt et bevis og en lille gave i anledning af udnævnelsen.

Når man så ikke lige gik og kiggede på de mange tilbud i boderne, kunne man jo gå rundt i de aldeles skønne omgivelser i Botanisk Have og få inspiration til opbygge bede til alle de fine planter, der var indkøbt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...