Hos Cup No. 1 kender man vigtigheden af det gode værtsskab og man har nu gennem de sidste 3 år knyttet en vært til de klubber som kommer længst væk fra.

Værten følger klubben gennem hele ugen, hjælper med spørgsmål og problemer, indkvartering på skolen osv. Prøver i det hele taget på at få klubben til at føle sig hjemme og komme godt i gang med cup’en fra første dag.

I år har tidligere divisionsspiller Per Thomsen valgt at bruge en uge som host for den amerikanske klub Toca Juniors fra Washington D.C. Klubben deltager i turneringen med et U19 hold. Udover spillerne er der coach Christian Nuguera og hjælpetræner Fernando Plastino samt en lille forældre gruppe.

Toca Juniors var så uheldige at deres fly blev to timer forsinket fra USA og derfor kunne de ikke nå flyet fra Paris til København . Det gjorde at holdet blev skilt, da der ikke kunne bookes samlede pladser på nye fly. De ankom derfor til Frederikshavn i to grupper. Første gruppe søndag ved midnat og den sidste gruppe mandag middag.

Per tog imod det første hold da de ankom ved midnat søndag og fik dem indkvarteret på skolen, og næste dag blev de vist rundt i byen, så de let kunne finde skole, madsal og fodboldanlægget.

Første kamp i turneringen var mod Understed IF og her var en af de amerikanske spillere Augustin, desværre så uheldig at vride rundt på sit knæ. Der var ikke tvivl om at der var sket noget alvorligt med knæet og der var behov for en lægelig undersøgelse. Augustin skulle til lægevagten i Hjørring og her var Per til stor hjælp. Han fik den unge spiller transporteret i sin egen bil og hjalp her med at komme igennem systemet – en tur der tog næsten 5 timer.

Desværre blev det bekræftet at Augustin’s ledbånd var beskadiget og derfor rejser han torsdag retur til USA for yderligere undersøgelser. Et ærgerligt uheld for den unge spiller. Hans holdkammerater fortsætter i øvrigt søndag videre til Gøteborg for at deltage i Gothia Cup.

For Per bliver der også tid til at fungere som turistguide. Han har lovet at køre coach Christian’s kone en tur i området. Hun er specielt interesseret i at besøge udsigtpunktet på Pikkerbakken.

Coach Christian udtrykker i øvrigt stor tilfredshed med byen og cup’en og især med Per’s uvurderlige hjælp. Der bliver knyttet tætte bånd i løbet af ugen og Per har allerede fået invitationen til at besøge Toca Juniors næste gang turen går til USA.

Og det gør den ret tit, da Per og Birgit’s søn Morten bor derovre. Og som Per siger, så er sådan en fodbolduge et helt fantastisk sprogkursus.

Sidder du nu med lysten til også at udvikle eller bruge dine sprogkundskaber, så hører Cup No. 1 gerne fra folk som i 2020 har lyst til at være host i en uge – især hvis man kan spansk, portugisisk eller andre sprog udover engelsk og tysk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...