1 million fra Erasmus+ går til Frederikshavn Handelsskole

KOMMUNEN: På Frederikshavn Handelsskole kan man i år atter glæde sig over tildelingen af midler fra Erasmus+.

Næsten 140.000 euro er det blevet til og de midler skal anvendes i løbet af de næste to skoleår.

Pengene skal til dels anvendes som tilskud til at sende elever fra studieretningen Globalisering på kombineret studie- og praktikophold på andet år af deres uddannelse.

Eleverne kommer således til enten Tyskland/Østrig, Spanien eller Frankrig – alt efter hvilket 2. fremmedsprog de har valgt på deres uddannelse.

Et to-ugers studie- og praktikophold kombineret med sightseeing og andre kulturelle oplevelser er et fortrinligt supplement til den daglige undervisning i bl.a. international økonomi, afsætning, erhvervsjura og ikke mindst fremmedsprogene.

Eleverne får rig mulighed for at lære sproget i landet, hvor det tales og får samtidig muligheden for at stifte bekendtskab med et andets lands arbejds- og virksomhedskultur.

Sidste år modtog skolen ligeledes midler fra Erasmus+.

En del af midlerne er i dette forår blevet brugt til at sende elever fra HHX på et to-ugers praktikophold i hhv. Frankrig og Østrig.

En anden del blev brugt allerede i november, hvor førsteårs-elever fra alle vores uddannelser EUD, EUX og HHX var i Dublin på kombineret studie- og praktikophold.

- I det kommende skoleår håber vi på igen at kunne sende førsteårs-elever til Dublin – allerede i september måned. Såfremt grænserne ikke er åbnet i efteråret, udskydes opholdet til foråret 2021, siger direktør Brian Andersson, Frederikshavn Handelsskole.

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram.

Programmet uddeler 36,3 millioner euro i 2020 til projekter mellem institutioner og organisationer i Danmark og de europæiske lande.

Med Erasmus+ får over 4 mio. europæere mulighed for at studere, komme i praktik, danne erfaring og arbejde som frivillig i udlandet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...